Brasília

Brasília kan beskrivas som ”huvudstaden i Brasilien”.

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av Brasília och se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Synonymer till Brasília

Det saknas synonymer. Föreslå nya synonymer till Brasília.

Motsatsord till Brasília

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till Brasília.

Vad betyder Brasília?

 1. huvudstaden i Brasilien

Exempel på hur ordet Brasília kan användas

Det saknas exempel.

Exempel på hur ordet Brasília används i svenska tidningar

 1. Bolsonaro var inte hemma den dagen utan befann sig i huvudstaden Brasília för att delta vid en omröstning i kongressen, där han då var ledamot innan han senare samma år valdes till president.
 2. En detalj som arkitekterna bakom Brasiliens modernistiska huvudstad Brasília glömde bort var sophanteringen.
 3. Vi har alltid trott på att det finns någonting och att ta oss hit tillbaka till Rio betyder jättemycket, sade Sundhage när laget flugit tillbaka från kvartsfinalen i Brasília.
 4. När studion kom tillbaka utan intervjuer från hjältarna i Brasília satt handbollsexperten Martin Frändesjö i studion och fick kommentera fotbollen.
 5. Ett enormt medieuppbåd mötte landslaget när spelarna åter landade i Rio de Janeiro efter bragdmatchen i Brasília.
 6. I lyxen på hotellet i Brasília slickar fotbollsdamerna såren.
 7. Caroline Seger är nöjd med 0–0 mot Kina som innebar att Sverige slipper resa från Brasília till kvartsfinalen.
 8. Men att få möta USA i Brasília och inte Tyskland i Salvador – som var alternativet – var en vinstlott enligt svenskorna.
 9. OS–landslaget har lämnat Rio för att spela den sista och avgörande gruppspelsmatchen mot Kina i huvudstaden Brasília.
 10. Fotbollslandslaget har bytt Rio mot huvudstaden Brasília, och Schelin är på gott humör efter sista träningen inför nattens ödesmatch mot Kina.
 11. OS-landslaget har lämnat Rio för att spela den sista och avgörande gruppspelsmatchen mot Kina i huvudstaden Brasília.
 12. Rapporten kommer dock sannolikt att underblåsa spänningarna i huvudstaden Brasília där Temer kom till makten i maj efter att ha tvingat bort presidenten Dilma Rousseff.

Synonymer, motsatsord (antonymer), betydelser m.m. till Brasília är bl.a. hämtade ifrån Folkets synonymlexikon Synlex, Folkets lexikon, Lexin - svenskt lexikon, Swesarus, Wiktionary och Institutet för språk och folkminnen. Datan har bearbetats efter att den hämtats. Användare har även bidragit med synonymer, motsatsord och betydelser. Exempel från tidningar har behandlats automatiskt och det kan därför förekomma enstaka fel.Mer information

Här nedan kan du hitta information om vad en synonym är samt hitta andra ord som kan vara av intresse.

Vad är en synonym och ett motsatsord?

En synonym är ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.