brevväxling

Brevväxling är synonymt med korrespondens och kan beskrivas som ”handlingen att brevväxla, korrespondens”.

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av brevväxling och se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Synonymer till brevväxling

korrespondens

Motsatsord till brevväxling

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till brevväxling.

Vad betyder brevväxling?

 1. handlingen att brevväxla, korrespondens

Böjningar av brevväxling

 1. brevväxling
 2. brevväxlingar
 3. brevväxlingarna
 4. brevväxlingarnas
 5. brevväxlingars
 6. brevväxlingen
 7. brevväxlingens
 8. brevväxlings

Exempel på hur ordet brevväxling kan användas

Det saknas exempel.

Exempel på hur ordet brevväxling används i svenska tidningar

 1. Som DN tidigare avslöjat, efter att tagit del av en brevväxling med Nobelstiftelsen, vill Akademien välja in en jurist och tre litteraturvetare eller författare.
 2. Jag har verkligen kastat upp allt i luften och intervjuat kollegor, barndomskamrater och släktingar och läst alla protokoll och all brevväxling jag har hittat.
 3. Men det blir ju en annan typ av brevväxling om jag får svar.
 4. Jag skildrade hans kaosartade privatliv, väldokumenterat bland annat av den omfattande brevväxlingen inom familjen och Bergmans brev till goda vänner.
 5. Emma och Justin träffades på en webbsajt som erbjuder brevväxling med fångar och efter att ha skrivit brev fram och tillbaka under fem månader är det alltså dags för giftermål.
 6. Ina Lindblom menar att även om konversationen låter väldigt erotisk så finns det inget i brevväxlingen som tyder på att männen verkligen levde så.
 7. På ålderns höst återanknöt Birgitta till Lars Lindahl, en nära vän från studietiden i Uppsala och efter en tids brevväxling fann de varandra som mer än vänner och blev så småningom äkta makar.
 8. Sedan dess har en skriftlig brevväxling mellan EU och den svenska staten mynnat ut i att Sverige har godtagit att bland annat se till att Samhall med hjälp av det statliga stödet inte sänker sina priser under marknadspriset.
 9. Tidigare har Demokraternas partiorganisation anklagat Moskva för att ha hackat till sig information om intern brevväxling.

Synonymer, motsatsord (antonymer), betydelser m.m. till brevväxling är bl.a. hämtade ifrån Folkets synonymlexikon Synlex, Folkets lexikon, Lexin - svenskt lexikon, Swesarus, Wiktionary och Institutet för språk och folkminnen. Datan har bearbetats efter att den hämtats. Användare har även bidragit med synonymer, motsatsord och betydelser. Exempel från tidningar har behandlats automatiskt och det kan därför förekomma enstaka fel.Mer information

Här nedan kan du hitta information om vad en synonym är samt hitta andra ord som kan vara av intresse.

Vad är en synonym och ett motsatsord?

En synonym är ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. T.ex. är korrespondens en synonym till brevväxling. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.