brickor

Brickor är synonymt med glasögon.

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av brickor och se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Synonymer till brickor

glasögon

Motsatsord till brickor

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till brickor.

Vad betyder brickor?

Det saknas betydelser. Föreslå nya betydelser av brickor.

Böjningar av brickor

  1. brickor

Exempel på hur ordet brickor kan användas

Det saknas exempel.

Exempel på hur ordet brickor används i svenska tidningar

  1. Huruvida tågtunneln lever upp till sina syften eller inte är såklart brickor i spelet, men knappast avgörande för den breda allmänheten.
  2. ’’Jag är 17 år, jobbar som servitris och ska plocka bort brickor från bordet där våra stammiskunder precis ätit.
  3. Det är inspirerat av det klassiska asiatiska sällskapsspelet, och den digitala varianten går ut på att para ihop brickor.
  4. Syriska flyktingar används som brickor i ett cyniskt maktspel mellan Turkiet och EU.
  5. Kvinnorollerna i filmen är nästan helt reducerade till brickor i männens spel, men det kan man kanske acceptera när man inser att även männens försök att styra ödet är alltigenom fåfänga.
  6. Vi sätter hela tiden patienten i första rummet och gör vårt yttersta för att ge dem den hjälp de behöver men trots det skickas patienter runt som brickor i ett allt snabbare spel.
  7. De förefaller vara och se sig själva som brickor i ett spel.

Synonymer, motsatsord (antonymer), betydelser m.m. till brickor är bl.a. hämtade ifrån Folkets synonymlexikon Synlex, Folkets lexikon, Lexin - svenskt lexikon, Swesarus, Wiktionary och Institutet för språk och folkminnen. Datan har bearbetats efter att den hämtats. Användare har även bidragit med synonymer, motsatsord och betydelser. Exempel från tidningar har behandlats automatiskt och det kan därför förekomma enstaka fel.Mer information

Här nedan kan du hitta information om vad en synonym är samt hitta andra ord som kan vara av intresse.

Vad är en synonym och ett motsatsord?

En synonym är ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. T.ex. är glasögon en synonym till brickor. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.