Synonymer till brigad

Brigad kan bland annat beskrivas som ”stort förband  inom en armé”.

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av brigad samt se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Alla synonymer till brigad

Det saknas synonymer. Föreslå nya synonymer till brigad.

Vad är motsatsen till brigad?

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till brigad.

Vad betyder brigad?

 1. stort förband  inom en armé
 2. brigad är en grupp bataljoner och kompanier

Hur kan ordet brigad användas?

Det saknas exempel på hur brigad kan användas.

Hur används ordet brigad i svenska tidningar?

Exemplen nedan är hämtade från svenska tidningar för att illustrera hur ordet brigad används i vanlig text.

 1. Ukraina har börjat rekrytera personal till särskilda brigader med enheter vars uppgift är att befria ockuperade områden, uppger det ukrainska inrikesdepartementet i ett uttalande.
 2. Sovsäckarna har den här brigaden önskat specifikt, säger Tilde Addenbrooke.
 3. En annan grupp som får emiratiskt stöd är ”Jättarnas brigad”.
 4. Stridsgruppen i Mälardalen och den mekaniserade brigaden i Skåne blir inte färdiga förrän efter 2030, säger Allan Widman, Liberalernas försvarspolitiker.
 5. Suleimani, som formellt endast är befälhavare för en av det iranska revolutionsgardets brigader, leder hela Irans kombinerade militära och politiska inflytelse–operation i regionen och rapporterar personligen till ”Den högste ledaren”, ayatolla Khamenei.
 6. I fjol utgavs Tobias Berglunds och Niclas Sennertegs bumling ”Finska inbördeskriget”, som bland annat rymmer ett fylligt kapitel om den ”Svenska brigaden” av frivilliga, som utan tvekan deltog i krigsförbrytelser och i Sverige sedan möttes som hjältar.
 7. Sveriges armé ska kunna gå i strid med två brigader, enligt riksdagens beslut.
 8. Iran nekar till att ha skickat professionella trupper till Syrien och hävdar att det bara handlar om militära rådgivare och brigader som består av volontärer från Iran, Afghanistan och Pakistan.
 9. Några afghaner som HRW har talat med uppger att de eller deras släktingar har tvingats att gå med i brigaden, vilket en del har försökt att undgå genom att fly landet.
 10. De drygt 500 frivilliga som ändå reser från Sverige för att ansluta sig till de internationella brigaderna måste ljuga för att komma i väg.
 11. Men trots allt truppförde vi en brigad med 4 500 man i Norge med alla system med en svensk chef, säger Karl Engelbrektson.

Vad är en synonym och ett motsatsord?

Ordet synonym kommer från de grekiska orden 'syn' (samman) och 'onoma' (namn). En synonym är alltså ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.

Du kanske också är intresserad av dessa ord?

Ord som börjar på brigad

Bild till ordet brigad

Använd gärna bilden nedan om du vill länka till denna sida om ordet brigad.

Bild med texten brigad