bringa

Bringa är synonymt med bröst och bröstkorg och kan bland annat beskrivas som ”parti kring bröstet (på djur)”. Ordet kan ha flera olika betydelser.

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av bringa och se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Synonymer till bringa

avhämta, bibringa, bröst, bröstkorg, fixa, forsla, frambringa, framkalla, föra, förmå, förorsaka, förse, hämta, inbringa, inkludera, innebära, medföra, rekrytera, skaffa, ställa till, uppbringa, öppna

Motsatsord till bringa

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till bringa.

Vad betyder bringa?

 1. parti kring bröstet (på djur)
 2. för med sig; åstadkommer
 3. (anatomi) område av bröstet (mellan frambenen) (vanligen hos boskap, ibland även om människor)
 4. (mat) kött från kroppsdelen (hos nötboskap)
 5. föra (fram), föra med sig; medföra, orsaka
 6. försätta, få (att); åstadkomma

Exempel på hur ordet bringa kan användas

 1. vissa tror att det bringar otur att gå under en stege

Exempel på hur ordet bringa används i svenska tidningar

 1. Mamman dör och hans äldre syster försvinner i en härva som polisen försöker bringa reda i genom Operation Humbert Humbert, varefter han, via katastrofala fosterhem, hamnar bland ”av livet snedrekryterade” existenser på ett ungkarlshotell i Tumba.
 2. För anhörigas skull hoppas jag att det inom kort kan bringas klarhet i händelseförloppet.
 3. Deras kollegor gav sig då ut på skidor för att försöka bringa dem i säkerhet och ta sig tillbaka till fartyget Lance som väntar längre söderut.
 4. Colombia har stängt en rad gränsövergångar, för att förhindra att människor tar sig in i landet och bringar oro under torsdagen då stora regeringskritiska protester är planerade.
 5. Vem ska bringa ordning? I John Le Carrés förra roman ”Spionernas arv” (”A Legacy of Spies”) från 2016 dyker ouppklarade saker som skildras i ”Spionen som kom in från kylan” över 50 år tidigare upp igen.
 6. Det är mammorna som kan bringa ordning och lugn, när de är ute och nattvandrar exempelvis.
 7. Expertteam Mediekvalité kommer främst att fokusera på de tekniska delarna och ta fram guider, seminarier och föra debatt om viktiga mediefrågor för att bringa större transparens och förtydliga komplicerade saker.
 8. Olika försök att bringa klarhet i svenska domstolars precision har landat i beräkningar av andelar mellan 95 och 99,5 procent korrekt fällande domar.
 9. När han uttrycker förvåning, som över idén att försvaret – vilket försvar? – ska bringa ordning i den brinnande orten gör sig blåsan påmind.
 10. Förhoppningen är att börsnoteringen ska bringa in nya sköna miljarder till Volkswagen.
 11. För att bringa klarhet i huruvida gymnasierna inte förbereder eleverna tillräckligt inför de högre studierna har danska utbildnings– och forskningsministern Søren Pind från borgerliga Venstre tillsatt en utredning.
 12. Han är inte känd av polisen sedan tidigare och förundersökningen ska bringa klarhet i vad mannen skulle använda kontanterna till.
 13. Flärpen täckte David Lindgrens bringa och hade också en fluga som satt på sniskan.
 14. Men Helmfrid skulle bringa sina belackare på skam.
 15. ”Det är bra om utredningen kan bringa klarhet och bekräfta det” förklarade Ikea.
 16. Skolungdomar kan vandra genom Auschwitz koncentrationsläger så att de kan förstå det mörker som främlingsfientlighet kan bringa över mänskligheten.
 17. Beslutet om husrannsakan togs av en federal domare i ett försök att bringa klarhet i hur ubåten kunde försvinna.
 18. Det är ett samhällsintresse att missförhållandet bringas till ett slut, men ett effektivt botemedel finns inte inom den kollektiva arbetsrätten, och det är svårt att ändra konfliktreglerna utan att det får oönskade bieffekter.
 19. Jag hoppas att den bringar klarhet”.
 20. The Guardian anger en förklaring till bristen på inventering genom åren – urgamla myter om att det bringar olycka att ta föremål från tempelvalven.
 21. Många viftade med rödgula katalanska flaggor och bar vita tröjor med ordet "redo" tryckt på bringan.
 22. Ändå bringar varje ord han säger smärta.
 23. Men trots alla simulerade flygturer, utlagda för att bringa klarhet, så kraschlandar denna verklighetsskröna.
 24. Jag tänker på det som händer i Syrien och krisen i Aleppo, denna humanitära katastrof som en dag kommer att bringa skam över det internationella samfundet om vi inte gör något, sade Hollande på presskonferensen.
 25. För egen del, menar Malena, har litteraturen ofta hjälpt henne att bringa klarhet i privata relationsgrubblerier.
 26. Jag förväntar mig svar från Kina i närtid och UD och ambassaden kommer att fortsätta arbeta aktivt för att bringa klarhet i ärendet”, skriver utrikesminister Margot Wallström (S) i ett uttalande.
 27. ”Fuck Poseidon, keep that Smail” står det i snirkliga bokstäver på den späda bringan.
 28. Sedan Kongokrisen på 1960-talet har närmare ett hundratusen svenskar tjänstgjort i internationella insatser för att bringa fred och säkerhet till pågående och potentiella konflikthärdar.

Synonymer, motsatsord (antonymer), betydelser m.m. till bringa är bl.a. hämtade ifrån Folkets synonymlexikon Synlex, Folkets lexikon, Lexin - svenskt lexikon, Swesarus, Wiktionary och Institutet för språk och folkminnen. Datan har bearbetats efter att den hämtats. Användare har även bidragit med synonymer, motsatsord och betydelser. Exempel från tidningar har behandlats automatiskt och det kan därför förekomma enstaka fel.Mer information

Här nedan kan du hitta information om vad en synonym är samt hitta andra ord som kan vara av intresse.

Vad är en synonym och ett motsatsord?

En synonym är ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. T.ex. är bröst en synonym till bringa. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.