Synonymer till brorson

Vi känner till 2 synonymer till brorson. Ordet brorson är en synonym till brorsbarn och nevö och kan bland annat beskrivas som ”son till någons bror”.

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av brorson samt se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Alla synonymer till brorson

 1. brorsbarn
 2. nevö

Vad är motsatsen till brorson?

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till brorson.

Vad betyder brorson?

 1. son till någons bror
 2. son till den aktuella personens bror

Hur böjs brorson?

 1. brorson
 2. brorsonen
 3. brorsonens
 4. brorsons
 5. brorsöner
 6. brorsönerna
 7. brorsönernas
 8. brorsöners

Hur kan ordet brorson användas?

Det saknas exempel på hur brorson kan användas.

Hur används ordet brorson i svenska tidningar?

Exemplen nedan är hämtade från svenska tidningar för att illustrera hur ordet brorson används i vanlig text.

 1. Nu är det alltså Naruhitos tur och trots att han har barn är det brorsonen Hisahito som står näst på tur i tronföljden.
 2. Skådespelaren Hassan Brijany har gått bort efter att ha varit sjuk en längre period, och sedan drabbats av corona, det bekräftar hans brorson Nima Brijany till Kulturnyheterna.
 3. *Arvtagaren och brorsonen Erik af Klint bildade 1972 Stiftelsen Hilma af Klints verk, med stöd av antroposoferna i Järna.
 4. En av de artister som återkommer till Regnbågens fester och som är väldigt uppskattad är Björns brorson, Andreas Lundstedt från Alcazar.
 5. Sida vid sida med brorsonen och diktatorn som lät avrätta hennes make.
 6. I ”Till jordens medelpunkt” far den tyske professorn Lidenbrock och hans brorson Axel till Island, för Lidenbrock har råkat hitta en gammal isländsk handskrift som berättar om en väg ner i underjorden från den slocknade vulkanen Snæfellsjökull.
 7. – Vi grep en av Baghdadis fruar, hans brorson och hustrun till en av kurirerna, säger en irakisk myndighetsperson till brittiska Telegraph.
 8. För familjen Zuma handlar det om ekonomisk överlevnad, säger expresidentens brorson Simphiwe Zuma som hävdar att det inte finns några möjligheter att betala tillbaka några advokatkostnader om åklagaren skulle vinna det uppmärksammade målet.
 9. I ett post scriptum anger Bernhard att han för Ludwig haft i tankarna såväl Ludwig Wittgenstein som dennes brorson (egentligen brorsbarnbarn) Paul, en levnadskonstnär och vän till Bernhard som i långa perioder vistades på mentalsjukhuset Steinhof.
 10. Jag behövde inte tänka på hur jag skulle få tid att träna, jag kunde åka snowboard utan att oroa mig för skador, och jag kunde bo i samma stuga som min brorson trots att han var förkyld.
 11. Huvudrollen spelas av Léonore Ekstrand och filmen regisseras av hennes brorson Axel Petersén och Måns Månsson.
 12. För fem år sedan nominerades Léonore Ekstrand till en Guldbagge för sin roll som avdankad partyprinsessa i det mörka Båstadsdramat ”Avalon”, som regisserades av brorsonen Axel Petersén.
 13. Gefen, 70, är före detta officer i fallskärmsjägarna och brorson till landets mest kände soldat, förre försvarsministern och författaren Moshe Dayan.
 14. – Jag har inte barn, men jag har en brorson som jag sätter en del gränser för.
 15. Han är nämligen brorson till sultanen av Brunei, Hassanal Bolkiah, en av världens rikaste kungligheter.
 16. Två brorsöner till Venezuelas president Nicolás Maduros hustru Cilia Flores har dömts till 18 års fängelse i USA för knarksmuggling.
 17. Det första utfördes när han några månader efter sitt tillträde i januari 2015 sidsteppade sin yngre halvbror Muqrin och i stället utsåg sin brorson Muhammad bin Nayif till kronprins.


Vad är en synonym och ett motsatsord?

Ordet synonym kommer från de grekiska orden 'syn' (samman) och 'onoma' (namn). En synonym är alltså ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. T.ex. är brorsbarn en synonym till brorson. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.

Du kanske också är intresserad av dessa ord?