Synonymer till budskap

Vi känner till 5 synonymer till budskap. Ordet budskap är en synonym till meddelande och kungörelse och kan bland annat beskrivas som ”meddelande, underrättelse; innehåll”.

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av budskap samt se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Alla synonymer till budskap

 1. besked
 2. bud
 3. kungörelse
 4. meddelande
 5. notis

Vad är motsatsen till budskap?

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till budskap.

Vad betyder budskap?

 1. meddelande, underrättelse; innehåll
 2. (innehållet i) ett meddelande
 3. (koncis) sammanfattning av en lära, ett politiskt program el dyl

Hur kan ordet budskap användas?

Följande exempelmeningar visar hur budskap kan användas.

 1. en låt med ett politiskt budskap

Hur används ordet budskap i svenska tidningar?

Exemplen nedan är hämtade från svenska tidningar för att illustrera hur ordet budskap används i vanlig text.

 1. – Sverigedemokraterna är otroligt skickliga på att kommunicera budskap och veta vilka plattformar de ska synas på.
 2. – Det viktigaste budskapet det här besöket kan ge är att Italien vill se Ukraina i EU, säger han enligt AFP.
 3. – Det känns skönt att man faktiskt har accepterat vårt budskap, att Paolos enda uppsåt varit att hela, bota och bättra, inte att skada, säger hans försvarsadvokat Björn Hurtig.
 4. Det är några av de gröna budskap som möter en på energijätten Fortums hemsida.
 5. Samtidigt menar Stefan Invarsson, analytiker vid centrum för östeuropastudier att Ryssland sänder en tydlig signal till Sverige, genom att trappa upp stämningen med budskapet på affischerna.
 6. – I dag finns ett dubbelt budskap där man å ena sidan säger att det är tillåtet att investera i ny kärnkraft (på vissa platser, reds anm) men å andra sidan säger att vi ska vara ett förnybart samhälle om 20 år (vilket inte inkluderar kärnkraft).
 7. – Den drömska stämningen sprider budskap om hopp och obegränsade möjligheter, säger Stefan Hagdahl, chef för Stockholm konst som jag ringde för att få veta mer om Plensas verk som finns i många offentliga miljöer runt om i världen.
 8. Andersson budskap var att Socialdemokraterna ska kämpa för svenska folkets rätt att ha kontroll över den välfärd de betalar för.
 9. Vill man få igenom sitt budskap måste man vara beredd att upprepa det.
 10. Den som läste Göteborgs Aftonblad inför julen 1895 hittade en annons med budskapet att det var ”en fakta att Husqvarna Symaskiner äro världens förnämsta”.
 11. Det har bland annat gällt faktafel och att budskap har tonats ned för att kunna nå konsensus kring formuleringarna i rapporternas sammanfattning.
 12. Att tiden är knapp är ett budskap som forskare försökt att hamra in under lång tid.
 13. ”Spelarna utsattes för rasism och kränkande budskap från läktaren.
 14. Tidigt på onsdagsmorgonen släppte Ericsson ett pressmeddelande med budskapet att det amerikanska justitiedepartementet, DOJ, kritiserat bolaget för flera regelbrott kopplat till en uppgörelse från 2019.
 15. Det var ett mycket uppriktigt budskap, sade en deltagare.
 16. Men i sak kommer SD hålla fast vid profilfrågorna invandring och brottsbekämpning med budskapet att SD är originalet och att det är genom ett samarbete med M och KD som partiet kan förverkliga sin politik.
 17. – Jag tror att det är skillnad på de här mediala snabba budskapen och stå och prata med människor, vara på ett möte, på ett besök, och prata ansikte mot ansikte, säger Ulf Kristersson.
 18. Ambassadör Plakhotniuk betonade i en intervju med TT i början av februari att den enda reella lösningen på konflikten är genom diplomati, ett budskap han nu upprepar.
 19. Det är Vladimir Putins budskap under onsdagsmorgonen, dagen efter att stora delar av världen infört omfattande sanktioner mot Ryssland som svar på den ökade aggressionen gentemot Ukraina.
 20. Det budskapet underströk Dadgostar gång på gång när hon öppningstalade på partiets digitala kongress från Folkets hus i Stockholm på fredagen.

Vad är en synonym och ett motsatsord?

Ordet synonym kommer från de grekiska orden 'syn' (samman) och 'onoma' (namn). En synonym är alltså ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. T.ex. är meddelande en synonym till budskap. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.

Du kanske också är intresserad av dessa ord?

Bild till ordet budskap

Använd gärna bilden nedan om du vill länka till denna sida om ordet budskap.

Bild med texten budskap