bumling

Bumling är synonymt med sten och kan beskrivas som ”stor sten”.

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av bumling och se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Synonymer till bumling

sten

Motsatsord till bumling

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till bumling.

Vad betyder bumling?

 1. stor sten

Böjningar av bumling

 1. bumling
 2. bumlingar
 3. bumlingarna
 4. bumlingarnas
 5. bumlingars
 6. bumlingen
 7. bumlingens
 8. bumlings

Exempel på hur ordet bumling kan användas

Det saknas exempel.

Exempel på hur ordet bumling används i svenska tidningar

 1. Mötet börjar med att alla berättar vad de tycker om förslaget och redan där kommer flera stötestenar att framträda tydligt, här listar vi tre bumlingar.
 2. I fjol utgavs Tobias Berglunds och Niclas Sennertegs bumling ”Finska inbördeskriget”, som bland annat rymmer ett fylligt kapitel om den ”Svenska brigaden” av frivilliga, som utan tvekan deltog i krigsförbrytelser och i Sverige sedan möttes som hjältar.
 3. Den nyligen upptäckta bumlingen har fått namnet 2018CB och kommer att passera 69.
 4. Marken och potatisen torkar bort, precis allt tar slut och ”någon har slängt en stor bumling i poolen så den har spruckit”.

Synonymer, motsatsord (antonymer), betydelser m.m. till bumling är bl.a. hämtade ifrån Folkets synonymlexikon Synlex, Folkets lexikon, Lexin - svenskt lexikon, Swesarus, Wiktionary och Institutet för språk och folkminnen. Datan har bearbetats efter att den hämtats. Användare har även bidragit med synonymer, motsatsord och betydelser. Exempel från tidningar har behandlats automatiskt och det kan därför förekomma enstaka fel.Mer information

Här nedan kan du hitta information om vad en synonym är samt hitta andra ord som kan vara av intresse.

Vad är en synonym och ett motsatsord?

En synonym är ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. T.ex. är sten en synonym till bumling. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.