bundet morfem

Bundet morfem kan beskrivas som ”(lingvistik) morfem som inte ensamt kan bilda ett ord, utan måste länkas till ett eller flera andra bundna eller fria morfem; affix och restmorfem”.

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av bundet morfem och se exempel på hur frasen används i det svenska språket.

Synonymer till bundet morfem

Det saknas synonymer. Föreslå nya synonymer till bundet morfem.

Motsatsord till bundet morfem

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till bundet morfem.

Vad betyder bundet morfem?

  1. (lingvistik) morfem som inte ensamt kan bilda ett ord, utan måste länkas till ett eller flera andra bundna eller fria morfem; affix och restmorfem

Böjningar av bundet morfem

  1. bundet morfem

Exempel på hur frasen bundet morfem kan användas

Det saknas exempel.

Synonymer, motsatsord (antonymer), betydelser m.m. till bundet morfem är bl.a. hämtade ifrån Folkets synonymlexikon Synlex, Folkets lexikon, Lexin - svenskt lexikon, Swesarus, Wiktionary och Institutet för språk och folkminnen. Datan har bearbetats efter att den hämtats. Användare har även bidragit med synonymer, motsatsord och betydelser. Exempel från tidningar har behandlats automatiskt och det kan därför förekomma enstaka fel.Mer information

Här nedan kan du hitta information om vad en synonym är samt hitta andra ord som kan vara av intresse.

Vad är en synonym och ett motsatsord?

En synonym är ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.