Synonymer till business

Vi känner till 3 synonymer till business. Ordet business är en synonym till verksamhet och värv och kan beskrivas som ”affärer ”.

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av business samt se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Alla synonymer till business

 1. aktivitet
 2. verksamhet
 3. värv

Vad är motsatsen till business?

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till business.

Vad betyder business?

 1. affärer 

Hur böjs business?

 1. business
 2. businessen
 3. businessens

Hur kan ordet business användas?

Det saknas exempel på hur business kan användas.

Hur används ordet business i svenska tidningar?

Exemplen nedan är hämtade från svenska tidningar för att illustrera hur ordet business används i vanlig text.

 1. Det kommer vara mer ”risky business” med kol redan nu och hittills har det gått fortare och blivit billigare än vi trott med gröna alternativ.
 2. – Så länge folk behöver knark går businessen inte att stoppa, hävdar den internationelle smugglaren ”Chris” och visar upp ett paket färsk hasch från Marocko.
 3. Noyb, none of your business, är en privacy–organisation som drivs av den numera välkände österrikiske advokaten Max Schrems.
 4. Han driver sin bussfirma, super till, ligger runt, gör lite business medan hon gömmer sig.
 5. I det lite vaga ”samverkansuppdraget” trängs sålunda en liten del bildning med en större dos business.
 6. Över­huvudtaget saknas alla detaljer om hur patentfrågor redan skapat bittra stridigheter mellan olika forskare – Doudna är själv inblandad – och hur Crispr inte bara är en möjlighet för att hjälpa sjuka utan också big business.
 7. – Det finns kriminella organisationer som gör business av att sälja svartkontrakt och utnyttja människor när de är som mest sårbara, säger Östlin.
 8. Det är business as usual – de säljer utrustningen.
 9. Exempelvis inför vi nu korttidspermitteringar i Sverige vid behov, medan i Kina börjar det att bli business as usual igen.
 10. Alla affärer som görs, så väl business to business som direkt till konsument, handlar om immateriella tillgångar.
 11. De nya funktionerna gäller applikationer för Dynamics 365 inom marknadsföring, försäljning, kundtjänst, fälttjänst, finans, leveranshantering, verksamhetsstyrning, handel och business central.
 12. Åtminstone om man bortser från 70–talsfunkiga ”Monkey business”.
 13. – Jag kan förstå om det är business, om han fått en del av lönen från Galaxy på det här sättet – men då kan han skita i att säga de andra sakerna.
 14. Men som han själv säger, så menar han att det här är business, och inte spelaren Zlatan.
 15. Tillsammans med Sara Haack, business development director digitalization på FLIR, jobbar han för att för–verkliga denna strategi.
 16. Hon beskriver läget som ”långt ifrån business as usual”.
 17. En del i detta kommer, enligt Axel Josefson, att bli att arbeta enligt den modell som kallas BID – business improvement district – i fler delar av staden.
 18. Varför blev en rasistisk, fascistisk, misogyn, antidemokratisk tidigare militär också en motståndare till all form av klimatpolitik? Jo, därför att han har lierat sig med big business och Amazonas är priset de begär.
 19. Enbart Le freeport Luxembourg är på 22 000 kvadratmeter, i fyra plan, och placeringen på en flygplats legio i denna snabbväxande business.
 20. Det ska inte få vara business som vanligt längre”, deklarerar hon vidare i videon.


Vad är en synonym och ett motsatsord?

Ordet synonym kommer från de grekiska orden 'syn' (samman) och 'onoma' (namn). En synonym är alltså ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. T.ex. är verksamhet en synonym till business. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.

Du kanske också är intresserad av dessa ord?

Ord som börjar på business

Ord som slutar på business