Synonymer till bytesbalans

Bytesbalans kan beskrivas som ”balans mellan ett lands export och import”.

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av bytesbalans samt se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Alla synonymer till bytesbalans

Det saknas synonymer. Föreslå nya synonymer till bytesbalans.

Vad är motsatsen till bytesbalans?

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till bytesbalans.

Vad betyder bytesbalans?

 1. balans mellan ett lands export och import

Hur böjs bytesbalans?

 1. bytesbalans
 2. bytesbalansen
 3. bytesbalansens

Hur kan ordet bytesbalans användas?

Det saknas exempel på hur bytesbalans kan användas.

Hur används ordet bytesbalans i svenska tidningar?

Exemplen nedan är hämtade från svenska tidningar för att illustrera hur ordet bytesbalans används i vanlig text.

 1. USA–data på onsdagen visade att underskottet i bytesbalansen steg till 128,2 miljarder dollar under fjärde kvartalet.
 2. Före börsöppningen kom statistik som visade att underskottet i den amerikanska bytesbalansen uppgick till 128,2 miljarder dollar under fjärde kvartalet.
 3. Just nu låter det som om presidenten har börjat dela upp världens länder i onda eller goda beroende på hur deras bytesbalans ser ut gentemot USA.
 4. För helåret 2017 visade bytesbalansen ett överskott på 145,4 miljarder kronor jämfört med ett överskott på 187,0 miljarder kronor 2016.
 5. I Europa riktas blickarna mot Tyskland som redovisar industriproduktion samt handels– och bytesbalans för november klockan 8.
 6. I eftermiddag blir det USA–statistik över bostadsbyggandet i november samt bytesbalans för tredje kvartalet, klockan 14.
 7. Fortsatta exportframgångar gör att bytesbalansen väntas öka från 252 miljarder euro, motsvarande 2.
 8. Sveriges bytesbalans gav ett överskott på 50,7 miljarder kronor under tredje kvartalet, vilket kan jämföras med ett överskott på 58,4 miljarder kronor samma kvartal i fjol.
 9. Brexit är det dominerande inhemska hotet, men FPC lyfter även fram tillväxten i konsumentkrediter och underskottet i bytesbalansen, som gör att landet är sårbart för att globala investerare tappar aptiten för brittiska tillgångar.
 10. Samtidigt väntas bytesbalansen uppgå till 23 miljarder euro.


Vad är en synonym och ett motsatsord?

Ordet synonym kommer från de grekiska orden 'syn' (samman) och 'onoma' (namn). En synonym är alltså ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.

Du kanske också är intresserad av dessa ord?