Synonymer till Charlie

Charlie kan bland annat beskrivas som ”ett mansnamn”.

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av Charlie samt se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Alla synonymer till Charlie

Det saknas synonymer. Föreslå nya synonymer till Charlie.

Vad är motsatsen till Charlie?

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till Charlie.

Vad betyder Charlie?

 1. ett mansnamn
 2. ett kvinnonamn

Hur kan ordet Charlie användas?

Det saknas exempel på hur Charlie kan användas.

Hur används ordet Charlie i svenska tidningar?

Exemplen nedan är hämtade från svenska tidningar för att illustrera hur ordet Charlie används i vanlig text.

 1. ”Moderna tider” var Charlie Chaplins sista stumfilm, 1936.
 2. ”Moderna tider” av Charlie Chaplin.
 3. Charlie Chaplin i stumfilmen ”Moderna tider” 1936.
 4. – Det krävs rörlig intelligens, förmåga att tänka igenom och lösa problem i unika och nya situationer och ett tänkesätt inriktat på växande, förklarar Charlie Atkinson, vd för Peoplefactors, ett nätbaserat företag för utvärdering av platssökande.
 5. Utbudet i de 41 röda bodarna på Stortorget ser ungefär likadant ut år efter år och det är också meningen enligt Charlie Hahne, som är intendent på Stockholms–Gillet, som driver julmarknaden.
 6. Men då resten av staden sov passade Helena Gustavsson och Charlie Bennet på att arbeta.
 7. Man kunde se hur han försökte backa tillbaka, säger Charlie Gerow, republikansk politisk expert, till Politico.
 8. Samma teckningar som satirtidningen Charlie Hebdo och danska Jyllands–Posten tidigare har attackerats för.
 9. Läraren hade undervisat om yttrandefrihet och i detta syfte på en lektion i början av oktober visat magasinet Charlie Hebdos karikatyrteckningar av profeten Muhammed.
 10. Läraren hade i början av oktober visat bilder av de omstridda Muhammedkarikatyrerna av tidningen Charlie Hebdo för en grupp elever i skolan, i samband med en kurs om yttrandefrihet.
 11. Charlie Kaufman, mannen bakom ”I huvudet på John Malkovich” och ”Eternal sunshine of the spotless mind”, gör det inte lätt för tittaren när han gör film av Iain Reids novell från 2016.
 12. Philip Söderholm kliver av på kajen, Elin räcker honom en en slang och sönerna Vinston, 7 år, och Charlie, 4 år, följer med mamma Josephine Söderholm in på macken för att köpa glass.
 13. Därför återkom vi också med information om Talang senare och om hur juryn i programmet kommer se ut framöver, säger Charlie Forsberg.
 14. Det blir viktigt inte minst i kristider eller i händelse av krig, då vi inte kan vara beroende av externa företag för att kunna hålla verksamheten i gång, säger Charlie Andersson, logistiker på Försvarsmakten.
 15. – Det nya normala kan bli en lägre volym än vad vi tidigare producerade, säger Charlie Chesbrough, analytiker vid Cox Automotive, till nyhetsbyrån AFP.
 16. Noterbart var enligt analytiker att Buffetts affärspartner sedan mitten av 1900–talet, nu 96–årige Charlie Munger, inte deltog i videokonferensen.
 17. Charlie Stjernberg, kriskommunikatör på PR–byrån Prime, tror att stormen kring SAS snart blåst över och att filmen dyker upp igen.
 18. – Ska det ske genom klimatkompensation, frågar sig Charlie Kronick, på Greenpeace i Storbritannien.
 19. Och det är Charlie Hunnam från ”Sons of Anarchy”, avslöjar hon.
 20. – Ska det ske genom klimatkompensation?, frågar sig Charlie Kronick, på Greenpeace i Storbritannien.

Vad är en synonym och ett motsatsord?

Ordet synonym kommer från de grekiska orden 'syn' (samman) och 'onoma' (namn). En synonym är alltså ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.

Du kanske också är intresserad av dessa ord?

Läs mer om namnet Charlie

Läs mer om namnet Charlie på alltomnamn.se. Där kan du se hur många i Sverige som heter Charlie, vad namnet betyder, hur populärt det är som namn på nyfödda barn m.m.

Bild till ordet Charlie

Använd gärna bilden nedan om du vill länka till denna sida om ordet Charlie.

Bild med texten Charlie