chatta

Chatta är synonymt med Internetsnack och prat på Internet och kan bland annat beskrivas som ”har en dialog i realtid med någon på Internet”.

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av chatta och se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Synonymer till chatta

Internetsnack, internetsnack, prat på Internet, prat på internet

Motsatsord till chatta

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till chatta.

Vad betyder chatta?

 1. har en dialog i realtid med någon på Internet
 2. skicka textmeddelanden via internet e.dyl. i realtidskommunikation

Böjningar av chatta

 1. chatta
 2. chattade
 3. chattades
 4. chattar
 5. chattas
 6. chattat
 7. chattats

Exempel på hur ordet chatta kan användas

 1. efter programmet kunde tittarna chatta med statsministern

Exempel på hur ordet chatta används i svenska tidningar

 1. Egentligen intresserar sig Språkrådet inte för informellt språk, det vi använder i sms och chattar, utan fokuserar på formellt språk.
 2. Själv erkände influencern att hon klipper och klistrar i sina chattar med sexister för att få texten att rymmas i en bild.
 3. Konversationer får nu också sin egen notifikationspanel så att de är lättare att se, medan folk som du ofta chattar kommer kunna dyka upp på din låsta skärm och ignorera "stör ej"–läget så du inte missar viktiga meddelanden.
 4. Kanske ägnar du jobbdagen åt att delta i videokonferenser samtidigt som du chattar med kollegor eller uppdaterar dig om pågående projekt?.
 5. I parallella chattar påbörjades omedelbart ett grävarbete som omfattade både avancerade freudianska analyser och faktainsamling kring blommornas hemliga språk.
 6. På Bris finns kuratorer som både pratar i telefon och chattar med barn.
 7. Polisen haft hemlig kameraövervakning vid en av de aktuella adresserna och man har spårat bland annat Swishbetalningar samt chattar som man haft md såväl hallickarna som kvinnorna.
 8. Han satt ofta hemma i sitt rum med datorn och chattade online.
 9. Under tisdagseftermiddagen kunde Malmöbor chatta på SVT Nyheter Skånes hemsida om ljudprojektet och det var många negativa röster.
 10. Maud Onnermark lagar lättlagad julmat och efter programmet kan ni chatta med henne.
 11. Du kan chatta eller mejla.
 12. Under en AMA–session på Reddit chattade Google–medarbetarna Andrey Doronichev och Beri Lee med användarna för att få rätsida på en del frågetecken.
 13. Windows 10 har fått ett speciellt virtuellt tangentbord för att infoga emoji–symboler när du exempelvis chattar.
 14. Och eftersom många personer kan driva samma chattar behövs ibland kodord dem emellan för att inte spilla tid, när offren väl synat bluffen.
 15. Hon skrev att hon inte vill ha kontakt med honom längre men han bad om att de ändå skulle fortsätta chatta.
 16. Microsoft lyckades aldrig övertyga appmakarna om att satsa på systemet, och konsekvensen blev att jag inte kunde chatta via Snapchat, köpa SJ–biljetter eller kolla TV4 Play.
 17. Eller för den delen att man chattar om ditten och datten med en kompis.
 18. Via chattar fick Rakhmat Akilov omfattande stöd, vägledning och instruktioner inför attentatet.
 19. Tog upp tråden igen någon timme senare, på nätet, och fick napp med en person som ville chatta.
 20. Den information som Säpo inledningsvis fick om Akilov kom från ”samverkande tjänster”, det vill säga andra länders underrättelsetjänster, och rörde ”chattar på sociala medier som rört tänkbara möjligheter för terroristdåd”.

Synonymer, motsatsord (antonymer), betydelser m.m. till chatta är bl.a. hämtade ifrån Folkets synonymlexikon Synlex, Folkets lexikon, Lexin - svenskt lexikon, Swesarus, Wiktionary och Institutet för språk och folkminnen. Datan har bearbetats efter att den hämtats. Användare har även bidragit med synonymer, motsatsord och betydelser. Exempel från tidningar har behandlats automatiskt och det kan därför förekomma enstaka fel.



Mer information

Här nedan kan du hitta information om vad en synonym är samt hitta andra ord som kan vara av intresse.

Vad är en synonym och ett motsatsord?

En synonym är ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. T.ex. är Internetsnack en synonym till chatta. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.