Synonymer till chefsåklagare

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av chefsåklagare samt se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Alla synonymer till chefsåklagare

Det saknas synonymer. Föreslå nya synonymer till chefsåklagare.

Vad är motsatsen till chefsåklagare?

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till chefsåklagare.

Vad betyder chefsåklagare?

Det saknas betydelser. Föreslå nya betydelser av chefsåklagare.

Hur kan ordet chefsåklagare användas?

Det saknas exempel på hur chefsåklagare kan användas.

Hur används ordet chefsåklagare i svenska tidningar?

Exemplen nedan är hämtade från svenska tidningar för att illustrera hur ordet chefsåklagare används i vanlig text.

 1. Karim Khan, chefsåklagare vid ICC, besökte Butja under onsdagen och sade då att det krävs en oberoende och opartisk utredning.
 2. – Det är lätt, låg risk, enorma vinster och uppenbarligen inte tillräckligt avskräckande straff, säger Jonas Svanfeldt, vice chefsåklagare på Ekobrottsmyndigheten.
 3. Han var då chefsåklagare i delstaten Nayarit i västra Mexiko.
 4. Men genom att ha ett vapen i den här miljön och hantera det på detta sätt har han visat en sådan oaktsamhet att han ska dömas för vållande till kroppsskada, grovt brott, sa chefsåklagare Stefan Creutz.
 5. Bland annat övervakningsfilm från platsen och jämföra med den misstänktes kläder bland annat, säger Ulf Back, chefsåklagare Gävle tingsrätt.
 6. Man behöver få en bild över skeendet och förstå vad som hänt, säger chefsåklagare Klas Lorefors.
 7. Nu vill Haitis chefsåklagare Bed–Ford Claude att Henry ska förhöras om saken.
 8. I utredningen av staten New Yorks chefsåklagare Letitia James som publicerades förra veckan framkom anklagelser om sexuella trakasserier mot demokraten Cuomo från elva olika kvinnor.
 9. – Utredningen har visat att de har alibi för tidpunkten för brottet, säger chefsåklagare Pernilla Åström och vill inte kommentera vad som låg till grund för gripandet.
 10. Vice chefsåklagare Micael Dahlberg vid åklagarmyndigheten i Gävle utreder det misstänkta fornminnesbrottet och vittnesförhör har hållits.
 11. – Han medger förloppet men menar att han inte har haft uppsåt att sprida materialet, utan att det skett av oaktsamhet, säger chefsåklagare Maria Sterup till Nyhetsbyrån Siren.
 12. – Utredningen tyder på att det handlar om svartsjuka, säger chefsåklagare Per–Erik Rinsell till P4 Sjuhärad.
 13. Mitt mål är att ställa dessa Goliat–liknande teknikjättar till svars om de döljer sanningen från användarna, säger Arizonas chefsåklagare Mark Brnovich efter förlikningen.
 14. Måns Björklund, vice chefsåklagare vid riksenheten mot internationell och organiserad brottslighet meddelar Expressen via Åklagarmyndighetens presstjänst att förundersökningen i samtliga punkter är nedlagda.
 15. Den 1 februari 2017 tar chefsåklagare Krister Petersson över uppdraget att leda utredningen av mordet.
 16. Men vice chefsåklagare Yvonne Rudinsson i Växjö har ändå valt att åtala 47–åringen för mord.
 17. – Gärningen har varit av särskilt farlig art med ett medvetet risktagande, säger chefsåklagare Stefan Edwardson.
 18. – Ja, han förnekar brott, säger chefsåklagare Jenny Lindell som leder förundersökningen till TT.
 19. – Det är den enda möjliga rubriceringen i detta läge när hon har varit försvunnen och vi inte känner till dödsorsaken, säger förundersökningsledaren, chefsåklagare Jenny Lindell i Kristianstad.
 20. – Jag har i dag begärt personen häktad på sannolika skäl misstänkt dels för grov kvinnofridskränkning och fem fall av våldtäkt mot samma målsägande, säger chefsåklagare Eva Nemec Nord.

Vad är en synonym och ett motsatsord?

Ordet synonym kommer från de grekiska orden 'syn' (samman) och 'onoma' (namn). En synonym är alltså ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.

Du kanske också är intresserad av dessa ord?

Hur mycket tjänar en chefsåklagare?

På HurMycketTjanar.se kan du se hur mycket man tjänar som chefsåklagare. Du hittar all tänkbar lönestatistik som medellön, lönespridning beroende på region, sektor och kön, löenutveckling med mera.

Bild till ordet chefsåklagare

Använd gärna bilden nedan om du vill länka till denna sida om ordet chefsåklagare.

Bild med texten chefsåklagare