chic

Chic är synonymt med flott och stilig och kan bland annat beskrivas som ”elegant, stilfull”.

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av chic och se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Synonymer till chic

elegant, finfin, flott, lyxig, modemedveten, prydlig, snygg, stilig, välklädd

Motsatsord till chic

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till chic.

Vad betyder chic?

 1. elegant, stilfull
 2. stilfull, elegant

Böjningar av chic

 1. chic
 2. chica
 3. chicare
 4. chicast
 5. chicaste
 6. chice
 7. chick
 8. chicka
 9. chickare
 10. chickast
 11. chickaste
 12. chickt
 13. chict

Exempel på hur ordet chic kan användas

 1. en chic vårklänning

Exempel på hur ordet chic används i svenska tidningar

 1. Klassiskt och chict med den lilla svarta rosetten som vilar på bröstet och den mörkt röda kuvertväskan.
 2. Romanen översattes till en rad olika språk och beskrevs av kritikerna som en knivskarp feministisk analys och en fruktbar lek med genren chick lit.
 3. Det var Amerikas ursprungsbefolkning som uppfann tobaksrökningen, som i och med cigaretten gjorde en makalös klassresa som moder­nitetens chica modeaccessoar.
 4. Det internationella deckareventet arrangerades för andra året i rad och lockade både gladlynta kulturtanter, välansade skägg och chica aspirerande deckarprinsessor.
 5. Allt från hårdkokta thrillers, tradi­tionella polisberättelser till spök­historier och berättelser som närmar sig chick lit, säger Karl Berglund.
 6. Boutiquehotellet The Marker ligger vid chica Grand Canal Square i Docklands och är så glamoröst att det påminner om en nattklubb.

Synonymer, motsatsord (antonymer), betydelser m.m. till chic är bl.a. hämtade ifrån Folkets synonymlexikon Synlex, Folkets lexikon, Lexin - svenskt lexikon, Swesarus, Wiktionary och Institutet för språk och folkminnen. Datan har bearbetats efter att den hämtats. Användare har även bidragit med synonymer, motsatsord och betydelser. Exempel från tidningar har behandlats automatiskt och det kan därför förekomma enstaka fel.Mer information

Här nedan kan du hitta information om vad en synonym är samt hitta andra ord som kan vara av intresse.

Vad är en synonym och ett motsatsord?

En synonym är ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. T.ex. är flott en synonym till chic. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.