Synonymer till Colorado

Colorado kan beskrivas som ”en delstat i USA”.

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av Colorado samt se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Alla synonymer till Colorado

Det saknas synonymer. Föreslå nya synonymer till Colorado.

Vad är motsatsen till Colorado?

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till Colorado.

Vad betyder Colorado?

 1. en delstat i USA

Hur böjs Colorado?

 1. Colorado
 2. colorados

Hur kan ordet Colorado användas?

Det saknas exempel på hur Colorado kan användas.

Hur används ordet Colorado i svenska tidningar?

Exemplen nedan är hämtade från svenska tidningar för att illustrera hur ordet Colorado används i vanlig text.

 1. Sex tonåringar har skjutits i en park vid en gymnasieskola i Aurora, utanför Denver, i den amerikanska delstaten Colorado.
 2. Hos Colorado var André Burakovsky en av målskyttarna i natt medan Gabriel Landeskog antecknades för en målgivande passning.
 3. Men Anna Nordqvist hoppas att publiken kan bli lika tyst som i Colorado för åtta år sedan, då Europa tog sin hittills enda seger på amerikansk mark.
 4. Colorado vidare efter 4–0 i matcher.
 5. Det är University of Colorado i Boulder i USA som utvecklat kylsystemet – kallat Freezer Refrigerator Incubator Device for Galley and Experimentation, förkortat Fridge – som är speciellt avsett för att kunna användas i rymden.
 6. En annan av de mest sårbara republikanerna, Cory Gardner, kommer från Colorado – en delstat som har röstat demokratiskt i de senaste tre presidentvalen.
 7. Smällen var så kraftig att den hördes på 250 kilometers håll och seismologer kunde mäta rörelser i jordskorpan så långt bort som till Colorado.
 8. Tunneln, som ännu inte var färdigställd, sträcker sig från ett bostadsområde i San Luis Río Colorado i Mexiko till San Luis i Arizona.
 9. De fyra topplagen i den västra konferensen St Louis, Colorado, Las Vegas och Dallas, samt de fyra topplagen i den östra konferensen Boston, Tampa Bay, Washington och Philadelphia är klara för åttondelsfinal.
 10. I maj skottskadade en kund en kock på snabbmatskedjan Waffle House i Aurora, Colorado, efter att kocken tre gånger sagt åt mannen att han måste bära mask för att få äta på restaurangen.
 11. Under torsdagen avancerade svenske Sven Thorgren till X–games–finalen i Aspen, Colorado.
 12. Caucus, som mer har karaktären av ett medlemsmöte, hålls även i delstater som Nevada, Colorado och Hawaii.
 13. Efter att ha synts över flera mindre orter i den amerikanska delstaten Colorado under några veckor har nu den federala luftfartsmyndigheten beslutat sig för att ingripa.
 14. Oskar Lindblom har inlett säsongen starkt med 18 poäng på 30 matcher, men den Brynäs–fostrade forwarden saknades i förra matchen mot Colorado.
 15. Colorado fortsätter att gå starkt i ligan, och har i och med fredagens seger vunnit åtta av de senaste nio matcherna.
 16. Bloomberg är en av initiativtagarna till America’s Pledge, som samlar över 500 städer, 25 delstater, däribland Kalifornien, Colorado och New York, och över 2 000 företag och investerare.
 17. André Burakovsky gjorde två av målen för Colorado när Calgary besegrades med 3–2.
 18. I Colorado har till och med maffian etablerats inne i delstaten.
 19. Batteritillverkaren i engelska Abingdon har inlett ett projekt med Bye Aerospace i Englewood, Colorado.
 20. Då hände det som inte fick hända för Colorado Avalanche i natt.


Vad är en synonym och ett motsatsord?

Ordet synonym kommer från de grekiska orden 'syn' (samman) och 'onoma' (namn). En synonym är alltså ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.

Du kanske också är intresserad av dessa ord?