Synonymer till Connecticut

Connecticut kan beskrivas som ”en delstat i USA”.

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av Connecticut samt se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Alla synonymer till Connecticut

Det saknas synonymer. Föreslå nya synonymer till Connecticut.

Vad är motsatsen till Connecticut?

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till Connecticut.

Vad betyder Connecticut?

 1. en delstat i USA

Hur kan ordet Connecticut användas?

Det saknas exempel på hur Connecticut kan användas.

Hur används ordet Connecticut i svenska tidningar?

Exemplen nedan är hämtade från svenska tidningar för att illustrera hur ordet Connecticut används i vanlig text.

 1. I december 2012 trängde sig en 20–årig man in i grundskolan Sandy Hook i Newtown, Connecticut, och sköt ihjäl 20 små barn och 6 vuxna.
 2. Domstolar i Texas och Connecticut har sedan tidigare funnit honom skyldig till förtal.
 3. Under torsdagen beslutade en domare i den amerikanska delstaten Connecticut att konspirationsteoretikern Alex Jones får ytterligare ett miljardskadestånd, rapporterar Reuters.
 4. Föräldrar till barn som sköts ihjäl på lågstadieskolan Sandy Hook i Connecticut, USA, vinner ett förtalsmål mot en av landets mest profilerade konspirationsteoretiker.
 5. Vermont (84 procent), Hawaii (82), Massachusetts (81), Connecticut (78).
 6. Polis i staden Westport i Connecticut, USA, har börjar testa att använda "pandemi–drönare" i säkerhetsarbetet runt coronaviruset, rapporterar Gizmodo.
 7. Bisset Associates i Connecticut, spår att USA–börsen snart kommer krascha.
 8. Vid massakern på grundskolan Sandy Hook i staden Newtown i delstaden Connecticut skjuter 20–årige Adam Lanza ihjäl 20 barn och 6 lärare innan han tar sitt liv.
 9. Peterson har tampats med en förkylning sedan kvalet till Connecticut Open i New Haven, då hon slogs ut i kvalfinalen, för drygt en vecka sedan.
 10. – Första vårdagen – och vi får en nor’easter? Jag känner mig bedragen, säger Alex Oliphant, 23–åring från delstaten Connecticut strax nordost om New York City, till tidningen.
 11. Andra delstater som Illinois, Wisconsin, Connecticut och Rhode Island befinner sig också i diskussioner om att tillåta nätkasinon framöver.
 12. Eftersom fartyget fortfarande ligger i USA vid det maritima museet Mystic Seaport i Stonington i Connecticut är planen att segla utmed den amerikanska östkusten.
 13. Tre dagar efter gripandet skrev Nick Nolte in sig på Silver Hill Hospital Connecticut för rådgivning och blev dömd till tre års skyddstillsyn.
 14. Produktionen är planerad att ha premiär i Connecticut i augusti.
 15. The Goodspeed Opera House, en inflytelserik lokal teater i Connecticut, ställer in sin planerade version av Woody Allens musikal ”Bullets over Broadway”.
 16. Universitetet Yale i Connecticut i USA köper 112 kärleksbrev.
 17. I intervjun, som är förinspelad i Dylan Farrows hem i Connecticut, berättar hon återigen om sina minnen av övergreppet och Woody Allens påstått opassande beteende kring sin dotter.
 18. Stjärnmäklaren Fredrik Eklund tillbringar lördagsförmiddagen vid sin gård i Connecticut.
 19. Men idén fick fart igen 2009, när skallfragment som hittats utanför bunkern och som förvarats i ryska federala arkiv i Moskva undersöktes av arkeologer på universitetet i Connecticut.
 20. Därutöver tillverkar bolaget metallpulver för skrivarna i Montreal, Kanada, samt ortopediska implantat framställda i samma skrivare, i Connecticut, USA.

Vad är en synonym och ett motsatsord?

Ordet synonym kommer från de grekiska orden 'syn' (samman) och 'onoma' (namn). En synonym är alltså ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.

Du kanske också är intresserad av dessa ord?

Bild till ordet Connecticut

Använd gärna bilden nedan om du vill länka till denna sida om ordet Connecticut.

Bild med texten Connecticut