Synonymer till Conny

Conny kan beskrivas som ”ett mansnamn”.

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av Conny samt se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Alla synonymer till Conny

Det saknas synonymer. Föreslå nya synonymer till Conny.

Vad är motsatsen till Conny?

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till Conny.

Vad betyder Conny?

 1. ett mansnamn

Hur kan ordet Conny användas?

Det saknas exempel på hur Conny kan användas.

Hur används ordet Conny i svenska tidningar?

Exemplen nedan är hämtade från svenska tidningar för att illustrera hur ordet Conny används i vanlig text.

 1. Conny Pettersson, ordförande för Folkets hus i Göteborg, säger till SVT Väst att Folkteatern får stanna i sina nuvarande lokaler.
 2. Han var på 1980–talet administrativ chef för Göteborgs stadsbibliotek när han, tillsammans med vännen Conny Jacobsson, bestämde sig för att starta ett seminarieprogram för bibliotekarier.
 3. – Våra beräkningar visar att den nya vindelen kan sänka priset i Sverige 1,5 till 2 öre för varje ny terrawattimme el, säger Conny Udd, divisionschef för energi och industri på Sweco.
 4. Genom att samla den kollektiva erfarenheten och insikterna om AI i Sverige på ett ställe, kan vi tillsammans hjälpas åt att förverkliga potentialen med AI för Sveriges bästa, säger Conny Svensson, ansvarig för AI Transformation på AI Sweden.
 5. Så de upptäckte det själva och kunde släcka branden genom att stampa på den, säger Conny Johansson, inre befäl vid räddningstjänsten i Falköping.
 6. – Anna Lindstedt bestrider ansvar, säger advokat Conny Cedermark under rättegångens inledning.
 7. – Det har varit en person i varje fordon, men de har tagit sig ut på egen hand, säger Conny Johansson, inre befäl vid räddningstjänsten.
 8. Anna Lindstedts försvarsadvokat Conny Cedermark tar i förhöret upp att kabinettssekreterare Annika Söder sagt att informationen om mötet fanns mitt i en lång textmassa.
 9. Men först gäller det för Cornelia ”Conny Future” Holm att vinna kvällens match på hemmaplan i Göteborg.
 10. – I princip tycker jag att det är dåligt, säger Conny Mattsson, farfar till Henning.
 11. Det är inte en fråga som vi reflekterar över, säger Conny Johansson energichef på Stora Enso som visar oss pappersbruket i Hylte i Halland.
 12. Under dagen medverkar bland andra Mariya Voyvodova (S), ordförande Göteborgs kulturnämnd, Conny Brännberg (KD), ordförande Västra Götalandsregionens kulturnämnd och Gunilla Carlsson (S), vice ordförande Riksdagens Kulturutskott.
 13. Det brinner vinden i ett garage och vi håller på att släcka branden, berättade Conny Eriksson, inre befäl vid räddningstjänsten.
 14. Conny Svensson, rikssamordnare på Skatteverket, ser personalliggarna som avgörande för att – i kombination med kassaregister, månatliga arbetsgivardeklarationer och oannonserade skattekontroller – hitta skattefel.
 15. – I de här branscherna förekommer det att man utnyttjar människor på ett otillbörligt sätt, säger Conny Svensson, rikssamordnare på Skatteverket, till Ekot.
 16. En annan stor rädsla jag har, som jag tror jag delar med många, är att bli lämnad med ett litet barn, som i ”I will always love you Kingen” eller att vara den som inte pallar ansvaret och drar, som Conny i filmen.
 17. Även f d ordföranden Conny Johansson (S) beviljade sig själv USA–besök enligt stadsrevisionens granskning.
 18. På julafton fick Conny Thunhalls tre barnbarn bilder på sina julklappar – de riktiga hade inte hunnit komma fram.
 19. Conny C–A Malmqvist är konstkritiker på Kvällspostens kultursida.
 20. Det är ju en av de stora attraktionerna, säger Conny Brännberg (KD), ordförande i Västra Götalandsregionens kulturnämnd.

Vad är en synonym och ett motsatsord?

Ordet synonym kommer från de grekiska orden 'syn' (samman) och 'onoma' (namn). En synonym är alltså ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.

Du kanske också är intresserad av dessa ord?

Läs mer om namnet Conny

Läs mer om namnet Conny på alltomnamn.se. Där kan du se hur många i Sverige som heter Conny, vad namnet betyder, hur populärt det är som namn på nyfödda barn m.m.

Bild till ordet Conny

Använd gärna bilden nedan om du vill länka till denna sida om ordet Conny.

Bild med texten Conny