Synonymer till containerfartyg

Containerfartyg kan beskrivas som ”fartyg som lastar containrar”.

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av containerfartyg samt se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Alla synonymer till containerfartyg

Det saknas synonymer. Föreslå nya synonymer till containerfartyg.

Vad är motsatsen till containerfartyg?

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till containerfartyg.

Vad betyder containerfartyg?

 1. fartyg som lastar containrar

Hur kan ordet containerfartyg användas?

Det saknas exempel på hur containerfartyg kan användas.

Hur används ordet containerfartyg i svenska tidningar?

Exemplen nedan är hämtade från svenska tidningar för att illustrera hur ordet containerfartyg används i vanlig text.

 1. I juni 2022 tog fartyget Ever Alot titeln som största seglande containerfartyget.
 2. Nu påbörjar Michelin monteringen av sitt uppblåsbara vingsegel på containerfartyget MN Pélican, och tekniken blir först i sitt slag på ett handelsfartyg.
 3. Maersk har världens största flotta av containerfartyg och kontrollerar ungefär en sjättedel av världens containerfrakt.
 4. Under nästan en vecka i mars var den betydelsefulla farleden Suezkanalen blockerad av ett containerfartyg som hamnat ur kurs och kilat fast sig på snedden.
 5. Här finns terminaler för en mängd olika typer av fartyg – tankfartyg, containerfartyg, passagerarfartyg och även kryssningsfartyg har en egen kaj även om den inte varit så använd det senaste året.
 6. Ett ecuadorianskt containerfartyg som reste via Helsingborg har stoppats av dansk polis – sedan det levererat en jättelast kokain till Danmark.
 7. Kokainet kastades från ett containerfartyg, liggandes i vattnet söder om Stora Bältbron.
 8. I Norge har Yara gått ihop med Kongsberg för att utveckla Yara Birkeland som är världens första autonoma och kommersiella containerfartyg.
 9. Men den här gången är hon inte på väg till världens mest avlägsna kontinent, Antarktis, utan på ett person– och containerfartyg på väg från Kanarieöarna till Cádiz i södra Spanien.
 10. Det sydkoreanska rederiet har sammanlagt 97 containerfartyg och efter att en konkursansökan lämnades in förra veckan så har 85 av dessa i praktiken lämnats vind för våg till havs då hamnar runt om i världen inte vill ta emot dem.
 11. Men dagens containerfartyg är så gigantiska att Göteborgs Hamn inte kan ta emot dem utan begränsningar när de är fullt lastade.

Vad är en synonym och ett motsatsord?

Ordet synonym kommer från de grekiska orden 'syn' (samman) och 'onoma' (namn). En synonym är alltså ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.

Du kanske också är intresserad av dessa ord?

Bild till ordet containerfartyg

Använd gärna bilden nedan om du vill länka till denna sida om ordet containerfartyg.

Bild med texten containerfartyg