Synonymer till cosplay

Ordet cosplay finns med på Språkrådets nyordslista 2015 och förklaras då så här: ”en form av maskerad där deltagarna klär ut sig till fiktiva figurer från tv, film, serietidningar, dataspel etcetera, ofta figurer i japansk kultur men även från andra kulturer”.

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av cosplay samt se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Alla synonymer till cosplay

Det saknas synonymer. Föreslå nya synonymer till cosplay.

Vad är motsatsen till cosplay?

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till cosplay.

Vad betyder cosplay?

  1. en form av maskerad där deltagarna klär ut sig till fiktiva figurer från tv, film, serietidningar, dataspel etcetera, ofta figurer i japansk kultur men även från andra kulturer

Hur böjs cosplay?

  1. cosplay

Hur kan ordet cosplay användas?

Det saknas exempel på hur cosplay kan användas.

Hur används ordet cosplay i svenska tidningar?

Exemplen nedan är hämtade från svenska tidningar för att illustrera hur ordet cosplay används i vanlig text.

  1. – Vi har gått från att vara en spelmässa med fokus på bara spel till att vara en mässa för all populärkultur, som tv, film, cosplay, leksaker och Youtube till exempel.


Vad är en synonym och ett motsatsord?

Ordet synonym kommer från de grekiska orden 'syn' (samman) och 'onoma' (namn). En synonym är alltså ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.

Du kanske också är intresserad av dessa ord?