Synonymer till credo

Vi känner till 2 synonymer till credo. Ordet credo är en synonym till doktrin och tro och kan bland annat beskrivas som ”(uttryck för) personlig tro”.

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av credo samt se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Alla synonymer till credo

 1. doktrin
 2. tro

Vilka ord betyder nästan samma sak som credo?

Detta är några av synonymerna till synonymerna ovan, alltså andrahands-synonymer till credo. Kanske kan dessa hjälpa dig att hitta det du söker?

 1. anta

Vad är motsatsen till credo?

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till credo.

Vad betyder credo?

 1. (uttryck för) personlig tro
 2. (egentligen jag tror) trosbekännelse

Hur böjs credo?

 1. credo
 2. credon
 3. credona
 4. credonas
 5. credons
 6. credos
 7. credot
 8. credots

Hur kan ordet credo användas?

Det saknas exempel på hur credo kan användas.

Hur används ordet credo i svenska tidningar?

Exemplen nedan är hämtade från svenska tidningar för att illustrera hur ordet credo används i vanlig text.

 1. Det brukar ju saluföras i parti och minut, inte sällan av män och kvinnor i superhjältedräkter, men Terrence Malick går (såklart) in djupare, visar att det minsann inte är så lätt att leva upp till det där till synes enkla credot.
 2. Varken människovärde eller mänskliga rättigheter kan härledas ur den biologiska och materialistiska människosyn som utgör det officiella postkristna credot.
 3. Dobias tränade skolans basebollag och hade inget förbarmande med dem som inte höll måttet eller gav intryck av att inte helt instämma i hans credo om att vinsten betydde allt.
 4. Romanens credo är inget nytt hos Rushdie.
 5. Sebastian Hartmann är en hyllad tysk regissör som nu skapat en iscensättning där han blandat en rad Bergmantexter till ett filmiskt credo med stor betoning på andliga kriser och nattsvarta undersökningar av dolda, psykologiska bevekelsegrunder.


Vad är en synonym och ett motsatsord?

Ordet synonym kommer från de grekiska orden 'syn' (samman) och 'onoma' (namn). En synonym är alltså ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. T.ex. är doktrin en synonym till credo. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.

Du kanske också är intresserad av dessa ord?