credo

Synonymer till credo

doktrin, tro

Motsatsord till credo

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till credo.

Vad betyder credo?

  1. (uttryck för) personlig tro
  2. (egentligen jag tror) trosbekännelse

Exempel på hur credo används i svenska tidningar

  1. Det brukar ju saluföras i parti och minut, inte sällan av män och kvinnor i superhjältedräkter, men Terrence Malick går (såklart) in djupare, visar att det minsann inte är så lätt att leva upp till det där till synes enkla credot.
  2. Varken människovärde eller mänskliga rättigheter kan härledas ur den biologiska och materialistiska människosyn som utgör det officiella postkristna credot.
  3. Dobias tränade skolans basebollag och hade inget förbarmande med dem som inte höll måttet eller gav intryck av att inte helt instämma i hans credo om att vinsten betydde allt.
  4. Romanens credo är inget nytt hos Rushdie.
  5. Sebastian Hartmann är en hyllad tysk regissör som nu skapat en iscensättning där han blandat en rad Bergmantexter till ett filmiskt credo med stor betoning på andliga kriser och nattsvarta undersökningar av dolda, psykologiska bevekelsegrunder.
Källor


Föreslå nya synonymer

Hjälp till att bygga upp ordguruns ordförråd.
Föreslå nya synonymer, motsatsord och definitioner av credo

Rapportera fel

Är det något som inte stämmer på den här sidan?
Rapportera fel

Vad är en synonym och ett motsatsord?

En synonym är ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. T.ex. är doktrin en synonym till credo. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.