credo

Credo är synonymt med doktrin och tro och kan bland annat beskrivas som ”(uttryck för) personlig tro”.

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av credo och se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Synonymer till credo

doktrin, tro

Motsatsord till credo

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till credo.

Vad betyder credo?

  1. (uttryck för) personlig tro
  2. (egentligen jag tror) trosbekännelse

Exempel på hur ordet credo kan användas

Det saknas exempel.

Exempel på hur ordet credo används i svenska tidningar

  1. Det brukar ju saluföras i parti och minut, inte sällan av män och kvinnor i superhjältedräkter, men Terrence Malick går (såklart) in djupare, visar att det minsann inte är så lätt att leva upp till det där till synes enkla credot.
  2. Varken människovärde eller mänskliga rättigheter kan härledas ur den biologiska och materialistiska människosyn som utgör det officiella postkristna credot.
  3. Dobias tränade skolans basebollag och hade inget förbarmande med dem som inte höll måttet eller gav intryck av att inte helt instämma i hans credo om att vinsten betydde allt.
  4. Romanens credo är inget nytt hos Rushdie.
  5. Sebastian Hartmann är en hyllad tysk regissör som nu skapat en iscensättning där han blandat en rad Bergmantexter till ett filmiskt credo med stor betoning på andliga kriser och nattsvarta undersökningar av dolda, psykologiska bevekelsegrunder.
Ordet credo uppdaterades 2020-02-01.

Synonymer, motsatsord (antonymer), betydelser m.m. till credo är bl.a. hämtade ifrån Folkets synonymlexikon Synlex, Folkets lexikon, Lexin - svenskt lexikon, Swesarus, Wiktionary och Institutet för språk och folkminnen. Datan har bearbetats efter att den hämtats. Användare har även bidragit med synonymer, motsatsord och betydelser. Exempel från tidningar har behandlats automatiskt och det kan därför förekomma enstaka fel.Mer information

Här nedan kan du hitta information om vad en synonym är samt hitta andra ord som kan vara av intresse.

Vad är en synonym och ett motsatsord?

En synonym är ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. T.ex. är doktrin en synonym till credo. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.