Synonymer till cyberattack

Cyberattack kan beskrivas som ”(data) attack eller intrång mot datorsystem, såsom infrastruktur, datornätverk eller persondatorer, med syfte att stjäla, ändra eller förstöra visst mål”.

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av cyberattack samt se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Alla synonymer till cyberattack

Det saknas synonymer. Föreslå nya synonymer till cyberattack.

Vad är motsatsen till cyberattack?

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till cyberattack.

Vad betyder cyberattack?

 1. (data) attack eller intrång mot datorsystem, såsom infrastruktur, datornätverk eller persondatorer, med syfte att stjäla, ändra eller förstöra visst mål

Hur böjs cyberattack?

 1. cyberattack
 2. cyberattacken
 3. cyberattackens
 4. cyberattacker
 5. cyberattackerna
 6. cyberattackers
 7. cyberattacks

Hur kan ordet cyberattack användas?

Det saknas exempel på hur cyberattack kan användas.

Hur används ordet cyberattack i svenska tidningar?

Exemplen nedan är hämtade från svenska tidningar för att illustrera hur ordet cyberattack används i vanlig text.

 1. Det är ännu oklart vem som låg bakom den omfattande cyberattack som drabbade ukrainska regeringssajter på fredagsmorgonen.
 2. En cyberattack är lika skadlig som ett väpnat angrepp, enligt Försvarsmakten.
 3. – Det här typen av hybrid– eller cyberattack är exakt en av de saker som vi har varnat för och som vi är rädda för, säger Linde till journalister på väg in till fredagens fortsatta EU–utrikesministermöte i franska Brest.
 4. Google presenterar nu en ny satsning på att skydda så kallade högriskanvändare från cyberattacker, rapporterar Zdnet.
 5. Vi hade ju övat på en cyberattack men nu hände det i verkligheten och det är något annat än träning.
 6. Gruppen har under flera år genomfört cyberattacker mot Sydkorea.
 7. Den amerikanske president upprepade flera gånger att han gjort klart för Putin att alla försök till cyberattacker var oacceptabla – och att han gett Putin en lista med viktig infrastruktur som inte får bli måltavla.
 8. Nobelium är mest känd för Solarwinds–hacket som beskrivs som en av de största cyberattackerna någonsin.
 9. På sistone har det blivit allt vanligare att ersätta lösenord med andra lösningar, detta då det inte spelar någon som helst roll hur starkt ett lösenord är i sig självt om en hackare lyckas få tag på det via cyberattacker, nätfiske eller dataläckor.
 10. USA konstaterar att det ”troligen” var Ryssland som låg bakom den omfattande cyberattacken mot amerikanska myndigheter och departement som blev känd förra månaden.
 11. Forskningsföretag inom biomedicin som forskar kring ett vaccin mot Covid–19 utsätts för cyberattacker från statssponsrade hackergrupper i Ryssland och Nordkorea.
 12. Det och cyberattacker skapar kaos.
 13. Enligt en undersökning från revisions– och konsultföretaget Pwc, baserad på frågor till 100 större svenska bolag, så är det sommaren som står för de största riskerna för cyberattacker.
 14. Enligt Torki finns det inga indikationer på att flygplanets nedslag ska ha skett på grund av en cyberattack på Irans missiler, eller flygförsvarets system.
 15. I samband med det har han också utfärdat en presidentorder för att skydda dessa från cyberattacker och störningar från utländska regeringar, rapporterar The Hill.
 16. Den skadliga koden och botnätet Emotet är närmast att betrakta som en plattform för cyberattacker, ett modulärt vapensystem där kunderna kan lägga till och ta bort funktionella moduler efter behov.
 17. Hon uppger också att det handlar om ett internt problem och inte är kopplat till någon cyberattack eller liknande.
 18. VA–anläggningar är tack vare sin samhällsbärande funktion extra intressanta för professionellt utförda, koordinerade cyberattacker.
 19. Tidigare på dagen hade ordföranden i Iowas Demokratiska parti Troy Price tidigare valt att gå ut och försäkra väljarna att de datorer som skulle ta hand om rösterna ”inte hade utsatts för en cyberattack”.
 20. Enligt en utredning av FBI stod statsstödda hackare bakom två cyberattacker som riktades mot två städer i USA under förra året.


Vad är en synonym och ett motsatsord?

Ordet synonym kommer från de grekiska orden 'syn' (samman) och 'onoma' (namn). En synonym är alltså ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.

Du kanske också är intresserad av dessa ord?