Synonymer till där

Vi känner till 2 synonymer till där. Ordet där är en synonym till därborta och varest och kan bland annat beskrivas som ”på det stället”. Ordet används i uttrycket ”de där (skorna)” som betyder ”de (skorna) där borta”.

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av där samt se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Alla synonymer till där

 1. därborta
 2. varest

Vad är motsatsen till där?

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till där.

Vad betyder där?

 1. på det stället
 2. inleder en bisats

Hur används ordet där i uttryck?

 1. de där (skorna) = de (skorna) där borta
 2. (Hur mår du?) – Så där = (Hur mår du?) – Någorlunda
 3. här och där = på olika platser
 4. Så där ja! = Så var det klart!

Hur böjs där?

 1. där

Hur kan ordet där användas?

Följande exempelmeningar visar hur där kan användas.

 1. där ligger huset
 2. han växte upp i Göteborg där hans pappa hade en affär

Hur används ordet där i svenska tidningar?

Exemplen nedan är hämtade från svenska tidningar för att illustrera hur ordet där används i vanlig text.

 1. Ett av de mer kända företagen är Facebook, där man kan samla in pengar till vängörande ändamål när man fyller år.
 2. Alltså alla mikrober och maskar som finns där.
 3. För honom finns den auktoritära högern bara i länder där militärjuntor styr.
 4. Många av recepten har inspiration från Marocko och där tycker hon att invånarna är bättre på att leva i säsong.
 5. Ställningen var 1–1 inför den tredje perioden där hemmalaget tryckte på framåt – men Modo var snäppet mer effektiva och knep segern efter fullträffar från Erica Rieder och Julia Perjus.
 6. Tänk att vi har kommit till en värld där AMD är valet när man vill ha en effektiv och energisnålare CPU i sin bärbara.
 7. Att vinna slaget om den hybrida arbetsplatsen, där en del jobbar från kontoret och andra från hemmet, som många tror pandemin kommer att mynna ut i verkar stå överst på alla it–jättars agenda just nu.
 8. – Det är en branschfråga där vi behöver stärka upp och få till en certifiering för olika typer av service– och tjänsteköp.
 9. Hans tydliga ledarskap och pålitliga leveransförmåga visas i höga resultat i medarbetarundersökningar och ökat inflytande av innovation i affärsstrategin, där siktet nu inställt på att digitalisera företagets produkter.
 10. I samband med förvärvet drar RTS även igång ett djupare partnerskap med Nexer Group, där man tillsammans ska komplettera varandra inom molntjänster.
 11. Listan har sitt underlag i en undersökning där Kela tittat på annonser som postats online och som i 40 procent av fallen ska vara skapade av personer med koppling till ransomware–gäng.
 12. "Det finns ett myndighetsgemensamt organiserat mottagande där även de rättsvårdande myndigheterna ingår", säger åklagare Reena Devgun, samordnare för krigsbrottsåklagarna på Riksenheten mot internationell och organiserad brottslighet, i pressmeddelandet.
 13. Kvinnan sökte sig till sjukhusets entré där det var lugnare, men vid 14.
 14. Skolinspektionen har granskat 28 utvalda grundskolor i hela landet där det under lång tids funnits kunskapsbrister hos eleverna.
 15. Ett annat exempel på kopplingar är träningsläger utomlands, som i fallet där fyra svenskar 2010 planerade ett attentat mot danska Jyllandposten.
 16. – Det är i grunden ett systemfel med en obligatorisk grundskola där eleverna kan bli underkända, trots att de har lagstadgad rätt till stöd för att kunna nå godkänt och nå toppen av sin förmåga.
 17. Under söndagen släpptes en video där president Alpha Conde sitter i en soffa omgiven av soldater.
 18. – Det är en global omställning som håller på att ske, där vi måste minska användningen av fossila bränslen.
 19. Att Klarna avvecklar delbetalningsmodellen i Norden nu tillskriver han dels bolagets storlek på marknaden, dels på en ”mognad” där kortsiktiga affärsmodeller nu ska ersättas mot mer långsiktiga alternativ.
 20. Jo, ett hem med havsutsikt, och där mycket är inspirerat av rokokons och barockens arkitektur, och inrett i marmor, guld, onyx och med silkesmattor.


Vad är en synonym och ett motsatsord?

Ordet synonym kommer från de grekiska orden 'syn' (samman) och 'onoma' (namn). En synonym är alltså ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. T.ex. är därborta en synonym till där. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.