Synonymer till däribland

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av däribland samt se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Alla synonymer till däribland

Det saknas synonymer. Föreslå nya synonymer till däribland.

Vad är motsatsen till däribland?

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till däribland.

Vad betyder däribland?

Det saknas betydelser. Föreslå nya betydelser av däribland.

Hur böjs däribland?

 1. däribland

Hur kan ordet däribland användas?

Det saknas exempel på hur däribland kan användas.

Hur används ordet däribland i svenska tidningar?

Exemplen nedan är hämtade från svenska tidningar för att illustrera hur ordet däribland används i vanlig text.

 1. Tidigare sade sig även andra länder, däribland Tjeckien, sig vara villiga att erbjuda Timanovskaja en fristad.
 2. Människorättsorganisationer, däribland Amnesty International, har kritiserat domen som de anser inför nya gränser i yttrandefriheten.
 3. Totalt rör det sig om en rad olika åtalspunkter, däribland försök till mord, sprängdåd, synnerligen grovt vapenbrott, rån, människorov, utpressning, synnerligen grovt narkotikabrott, grov penningtvätt och skyddande av brottsling.
 4. Det finns en stark antivaccinationsrörelse i landet och myndigheterna har försökt övertyga befolkningen, däribland vårdpersonal, att vaccinera sig.
 5. Då väntar 16 åtalspunkter – däribland mutbrott, bedrägeri och utpressning – relaterade till en vapenupphandlingsaffär 1999, då Zuma var vicepresident.
 6. Stockholmsfödda Yasmine Sherif, som har omkring 30 år bakom sig inom FN, har tillbringat pandemin på resande fot i en rad utsatta områden i världen, däribland Burkina Faso, Burundi och flyktingläger i Libanon.
 7. New York har drabbats hårt av coronaviruspandemin och nästa borgmästare står inför flera utmaningar, däribland en kraftig ökning av vapenvåldet, stor ojämlikhet och brist på bostäder för låginkomsttagare.
 8. Minst två personer fördes till sjukhus med ambulans – däribland en polis som träffades av en flaska i huvudet.
 9. Åskådare kommer att behöva vidta flera åtgärder för att få se tävlingarna på plats, däribland kontroll av kroppstemperatur och munskyddskrav – ingen återbetalning ges dem som nekas tillträde.
 10. Andra länder har agerat långsammare – däribland Sverige.
 11. Gisslanattackerna har även blivit en diplomatisk fråga för USA, eftersom förövarna av attackerna ofta är bosatta i länder som inte vill utlämna dem till USA, däribland Ryssland.
 12. Många hör av sig och ber om råd, däribland Greta Thunberg, som också besökte Malala i Oxford förra året.
 13. Det finns flera sätt att normalisera och standardisera data för maskininlärning, däribland min–max–normalisering, medelvärdesnormalisering, standardisering och skalning till enhetslängd.
 14. Flera miljöorganisationer, däribland Greenpeace och den nederländska delen av Friends of the Earth, också känd som Milieudefensie som företrädde drygt 17.
 15. Fyra personer, däribland den person som utpekats som ledaren för Vårbynätverket, hans bror och den man som kallats fotbollsspelaren, åtalas för människorov, rån och grovt vapenbrott.
 16. Diamant mötte honom för första gången när han skulle intervjua ett gäng ungdomar i centrum, däribland artisten Jaffar Byn, om upploppen i Rinkeby 2017.
 17. Komplexet rymde flera medieredaktioner, däribland Qatarbaserade al–Jazira och nyhetsbyrån AP.
 18. Enligt länsstyrelsen kommer bebyggelsen inskränka för mycket på det omkringliggande området, däribland Skansen kronan.
 19. De har haft celler som utfört terrordåd på många olika platser i världen, däribland på Drottninggatan i Stockholm.
 20. Polis i en lång rad länder, däribland Sverige, har bidragit till att stänga ett stort forum för övergrepp på barn på det så kallade darknet.


Vad är en synonym och ett motsatsord?

Ordet synonym kommer från de grekiska orden 'syn' (samman) och 'onoma' (namn). En synonym är alltså ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.

Du kanske också är intresserad av dessa ord?