dagblad

Dagblad kan beskrivas som ”(ålderdomligt) dagstidning”.

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av dagblad samt se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Vilka synonymer finns till dagblad?

Det saknas synonymer. Föreslå nya synonymer till dagblad.

Vad är motsatsen till dagblad?

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till dagblad.

Vad betyder dagblad?

 1. (ålderdomligt) dagstidning

Hur böjs ordet dagblad?

 1. dagblad
 2. dagbladen
 3. dagbladens
 4. dagbladet
 5. dagbladets
 6. dagblads

Hur kan ordet ordet dagblad användas?

Det saknas exempel.

Hur används ordet ordet dagblad i svenska tidningar?

 1. ”Vi ska inte ha fler flyktingar, vi ska ha färre”, sa Stefan Löfven till Sydsvenskan och Helsingborgs dagblad i oktober.
 2. En lastbil ska ha kört in i mitträcket och en personbil kört av vägen i samband med olyckan, skriver Skånska dagbladet.
 3. År 2002 tilldelades hon Malmö stads kulturpris och sju år senare mottog hon Sydsvenska dagbladets kulturpris.
 4. Dömd till villkorlig dom efter att ha hotat att döda Gefle dagblads chefredaktör efter deras granskningar.
 5. Beslutet fattades i Arnhems domstol och grundas på att det inte finns någon laglig möjlighet att ändra en individs ålder, skriver nederländska Allgemeine dagblad.
 6. Hon känner sig hemma i Malmö, efter att ha studerat musik på Malmö högskola i tre år, berättade hon i Skånska dagbladet.
 7. Ulric Långberg, branschchef Sverigesåkeriföretag, menar i Svenska dagbladet att lösningen för hela Stockholms stad kan finnas på plats redan inom ett år om det blir lagkrav.
 8. I december kom beskedet att Försäkringskassan drar in all hans assistans, vilket Skånska dagbladet var först att rapportera om.
 9. Svenska dagbladets Negra Efendić har i en artikelserie granskat Rättsmedicinalverkets medicinska åldersbedömningar av asylsökande.
 10. I en debattartikel i Svenska dagbladet riktar Sveriges tre professorer i rättsmedicin stark kritik mot åldersbedömningarna.
 11. Nu utvecklas en ny typ av fartyg som ska leda en hel grupp självseglande mindre diton, berättar Svenska dagbladet.
 12. Ohly har själv gått ut i en debattartikel i Svenska dagbladet där han berättade att han polisanmälts i samband med #metoo–kampanjen.
 13. – Den första jag kommer att tänka på är den syriska artisten Omar Souleyman, säger Ralph Bretzer, musikkritiker på Skånska dagbladet.
 14. Programvaran slår ett larm till arbetsgivaren och polisen om man kollar på barnpornografiskt material på jobbdatorn, skriver Svenska dagbladet.


Mer information om dagblad och synonymer

Här nedan kan du hitta information om vad en synonym är samt hitta andra ord som kan vara av intresse.

Vad är en synonym och ett motsatsord?

En synonym är ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.