dagens

Dagens är synonymt med dagens lunch och dagens rätt.

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av dagens och se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Synonymer till dagens

dagens lunch, dagens rätt

Motsatsord till dagens

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till dagens.

Vad betyder dagens?

Det saknas betydelser. Föreslå nya betydelser av dagens.

Böjningar av dagens

 1. dagens

Exempel på hur ordet dagens kan användas

Det saknas exempel.

Exempel på hur ordet dagens används i svenska tidningar

 1. Professor Andrew Pollard, som leder forskningsstudierna vid Oxforduniversitetet, anser att resultaten från studien är mycket goda och kallar dagens besked för ett ”väldigt spännande ögonblick i framtagandet av ett vaccin”.
 2. För att nå klimatmålet måste vi forska och utveckla inom alla områden i samhället för att hitta andra lösningar till dagens fossilberoende.
 3. Den 6 december är det Finlands nationaldag och föga förvånande kommer den dagens avsnitt att handla om just Finland.
 4. – Med dagens teknik går det inte att ersätta kolet, säger Nils Edberg.
 5. Om det ändrar sig går det bra att åka, men med dagens läge ska man inte det, säger Lindblom.
 6. Låsjätten Assa Abloys aktie hör till dagens vinnare och lyfter 1,9 procent.
 7. Den riktigt stora kapacitetsökningen kan vi inte åstadkomma i dagens 700 band, säger Staffan Åkesson.
 8. En annan nackdel med dagens system, enligt Mats Svegfors, är att smittskyddsläkarna, som rent organisatoriskt utgör en egen myndighet, är förhållandevis ensamma ute i regionerna.
 9. Men bokningen stänger när dagens bokningsbara tider är slut, och eftersom efterfrågan är större än utbudet är det många som blir utan.
 10. Med dagens konstellation har vi lyckats slå alla topp–tio–lag som vi har mött.
 11. Säkerhetspolisen, vars bedömning av Huawei delvis låg till grund för PTS beslut att banna företaget från den svenska 5G–marknade, vill inte kommentera dagens beslut från Förvaltningsrätten.
 12. – Det är ett klart trendbrott vi ser, säger Folkhälsomyndighetens enhetschef Sara Byfors på dagens presskonferens om virusets utveckling.
 13. Jag läser reportage om dagens gigjobb och sms–anställningar och ilskan jag känner är liksom större än mig själv och min egen tid – den ansluter bakåt genom årtionden och sekler.
 14. Med dagens havsnivåer beräknas den tillfälliga havsnivåhöjningen vid extremväder kunna bli som mest 210 centimeter över dagens normala nivåer.
 15. De siffror som utskottet hänvisar till visar inte att det skulle vara särskilt många som är häktade längre än sex månader med dagens regler.
 16. I dagens läge med en tilltagande smittspridning är det nu av stor vikt i regionerna att kunna möta behovet av testning och smittspårning.
 17. Om Joe Biden vinner dagens presidentval så vet vi vad vi slipper.
 18. I dagens värld med datorer borde det gå att få ett resultat samma kväll.
 19. Översatt till amerikanska förhållanden skulle det innebära 5 000 miljarder i dagens penningvärde.
 20. Huruvida dagens beslut överklagas eller ej återstår att se.

Synonymer, motsatsord (antonymer), betydelser m.m. till dagens är bl.a. hämtade ifrån Folkets synonymlexikon Synlex, Folkets lexikon, Lexin - svenskt lexikon, Swesarus, Wiktionary och Institutet för språk och folkminnen. Datan har bearbetats efter att den hämtats. Användare har även bidragit med synonymer, motsatsord och betydelser. Exempel från tidningar har behandlats automatiskt och det kan därför förekomma enstaka fel.Mer information

Här nedan kan du hitta information om vad en synonym är samt hitta andra ord som kan vara av intresse.

Vad är en synonym och ett motsatsord?

En synonym är ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. T.ex. är dagens lunch en synonym till dagens. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.