Synonymer till dagordning

Vi känner till 5 synonymer till dagordning. Ordet dagordning är en synonym till program och schema och kan bland annat beskrivas som ”lista på frågor som ska diskuteras vid ett sammanträde, agenda”.

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av dagordning samt se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Alla synonymer till dagordning

 1. agenda
 2. föredragningslista
 3. lista
 4. program
 5. schema

Vilka ord betyder nästan samma sak som dagordning?

Detta är några av synonymerna till synonymerna ovan, alltså andrahands-synonymer till dagordning. Kanske kan dessa hjälpa dig att hitta det du söker?

 1. tidsschema

Vad är motsatsen till dagordning?

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till dagordning.

Vad betyder dagordning?

 1. lista på frågor som ska diskuteras vid ett sammanträde, agenda
 2. schema som listar de ärenden som är tänkta att behandlas vid ett sammanträde eller annan ordnad sammankomst

Hur böjs dagordning?

 1. dagordning
 2. dagordningar
 3. dagordningarna
 4. dagordningarnas
 5. dagordningars
 6. dagordningen
 7. dagordningens
 8. dagordnings

Hur kan ordet dagordning användas?

Följande exempelmeningar visar hur dagordning kan användas.

 1. ordföranden frågade om dagordningen kunde godkännas

Hur används ordet dagordning i svenska tidningar?

Exemplen nedan är hämtade från svenska tidningar för att illustrera hur ordet dagordning används i vanlig text.

 1. På dagordningen stod bland annat vidare evakueringar av amerikansk personal, men också diskussioner om eventuella, framtida säkerhetssamarbeten länderna emellan.
 2. Klimatet och oljan har dykt upp på dagordningen.
 3. – Vi har börjat diskutera en komplicerad och svår dagordning, sade Venezuelas president Nicolás Maduro då.
 4. Mötet ska vara omgivet av information som dagordning, uppgifter och anteckningar, och möteschatten ska vara synlig för alla i rummet så att deltagarna kan se och svara på kommentarer som delas via chatten.
 5. När Sture Allén hade tagit emot hennes röster frågade Kerstin Ekman om det inte fanns något annat av vikt på dagordningen.
 6. Att tysta en politisk rödgrön röst som når 200 000 läsare i veckan, jo, det kommer alltid finnas där på dagordningen.
 7. På dagordningen står med stor sannolikhet nya modeller av Iphone och möjligtvis även andra nyheter som Airtag, Airpods Studio och Homepod Mini.
 8. Sverige och Finland ligger mycket nära varandra när det gäller alla de frågor som står på dagordningen, sade EU–minister Hans Dahlgren (S) inför toppmötet i Bryssel.
 9. Därför är en överenskommelse, som skulle kunna leda till att frågan försvinner från dagordningen, inte optimal för dem.
 10. – Vi har fått upp födande på dagordningen.
 11. "En andra självständighetsomröstning nästa år vore en ogynnsam distraktion", lyder ett kort tillägg till regeringens politiska dagordning, som offentliggjordes vid parlamentets öppningsceremoni på onsdagen.
 12. Andra ämnen på dagordningen var havsfrågor och jämställdhet.
 13. Under samma tid som klimatfrågan stigit på den internationella dagordningen har Australien rört sig i allt snabbare takt i illiberal riktning.
 14. Där vann ju nationalistpartiet SNP hela 48 av de 59 mandat som stod på spel, och partiets ledare Nicola Sturgeon har en folkomröstning om självständighet högst på sin dagordning.
 15. Inte förrän den 5 februari hamnar frågan om de nya arenorna på dagordningen igen.
 16. – Vi sänder en tydlig signal att klimatet hamnar först på dagordningen för våra institutioner och att annan politik måste granskas ur klimatperspektiv, sade Socialdemokraternas EU–parlamentsledamot Jytte Guteland.
 17. Det låter betryggande i en tid då dagordningen redan är högt intecknad av en mängd svåra arbetsuppgifter.
 18. Frågan uppges vara på dagordningen i stadsduman i den ryska huvudstaden.
 19. Madridmötets dagordning är inte i närheten av att ta upp det som borde stå i centrum, politikernas alltför svaga löften att snabbt avveckla kol– och oljeanvändningen.
 20. På dagordningen står bland annat tekniska frågor om utsläppshandel samt en översyn av hur länder ska samarbeta kring förluster och skador som en konsekvens av klimatförändring.


Vad är en synonym och ett motsatsord?

Ordet synonym kommer från de grekiska orden 'syn' (samman) och 'onoma' (namn). En synonym är alltså ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. T.ex. är program en synonym till dagordning. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.

Du kanske också är intresserad av dessa ord?