Synonymer till dagordning

Vi känner till 5 synonymer till dagordning. Ordet dagordning är en synonym till program och schema och kan bland annat beskrivas som ”lista på frågor som ska diskuteras vid ett sammanträde, agenda”.

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av dagordning samt se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Alla synonymer till dagordning

 1. agenda
 2. föredragningslista
 3. lista
 4. program
 5. schema

Vilka ord betyder nästan samma sak som dagordning?

Detta är några av synonymerna till synonymerna ovan, alltså andrahands-synonymer till dagordning. Kanske kan dessa hjälpa dig att hitta det du söker?

 1. tidsschema

Vad är motsatsen till dagordning?

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till dagordning.

Vad betyder dagordning?

 1. lista på frågor som ska diskuteras vid ett sammanträde, agenda
 2. schema som listar de ärenden som är tänkta att behandlas vid ett sammanträde eller annan ordnad sammankomst

Hur kan ordet dagordning användas?

Följande exempelmeningar visar hur dagordning kan användas.

 1. ordföranden frågade om dagordningen kunde godkännas

Hur används ordet dagordning i svenska tidningar?

Exemplen nedan är hämtade från svenska tidningar för att illustrera hur ordet dagordning används i vanlig text.

 1. – I början var känslan att partierna inte tyckte om det, de ville själva bestämma dagordningen.
 2. Namnet kan leda tankarna till en ideell verksamhet med dagordning, justerare, termoskaffe och lotteriförsäljning, men Gröna städer är en ren lobbyistprodukt skapad av public affairs–byrån The Labyrinth.
 3. Det handlar om så kallade ”annoterade dagordningar” som kommissionen inte visste existerade.
 4. På dagordningen står bland annat ett möte med president Volodymyr Zelenskyj och utrikesminister Dmytro Kuleba.
 5. Ukrainakonflikten och spänningarna med Nato var de dominerande frågorna på dagordningen när Tysklands nytillträdda utrikesminister Annalena Baerbock på tisdagen besökte Moskva för överläggningar med sin ryske motpart Sergej Lavrov.
 6. – Däremot har kommissionen självklart fått ta del av såväl dagordningar som de lägesbilder och underlag som har givits till den här gruppen.
 7. Det spända säkerhetsläget mellan Ryssland och väst har varit högt upp på den internationella dagordningen under veckan.
 8. Bara en punkt på dagordningen kvarstår.
 9. Senaste decenniet har cybersäkerheten rusat uppåt på dagordningen hos de flesta europeiska organisationer – men detta har inte inneburit en motsvarande ökning av kompetensförsörjningen.
 10. Men Mattias Frumerie vill inte vikta frågorna, alla frågor på dagordningen måste lösas ut.
 11. På dagordningen stod bland annat vidare evakueringar av amerikansk personal, men också diskussioner om eventuella, framtida säkerhetssamarbeten länderna emellan.
 12. Klimatet och oljan har dykt upp på dagordningen.
 13. – Vi har börjat diskutera en komplicerad och svår dagordning, sade Venezuelas president Nicolás Maduro då.
 14. Mötet ska vara omgivet av information som dagordning, uppgifter och anteckningar, och möteschatten ska vara synlig för alla i rummet så att deltagarna kan se och svara på kommentarer som delas via chatten.
 15. När Sture Allén hade tagit emot hennes röster frågade Kerstin Ekman om det inte fanns något annat av vikt på dagordningen.
 16. Att tysta en politisk rödgrön röst som når 200 000 läsare i veckan, jo, det kommer alltid finnas där på dagordningen.
 17. På dagordningen står med stor sannolikhet nya modeller av Iphone och möjligtvis även andra nyheter som Airtag, Airpods Studio och Homepod Mini.
 18. Sverige och Finland ligger mycket nära varandra när det gäller alla de frågor som står på dagordningen, sade EU–minister Hans Dahlgren (S) inför toppmötet i Bryssel.
 19. Därför är en överenskommelse, som skulle kunna leda till att frågan försvinner från dagordningen, inte optimal för dem.
 20. – Vi har fått upp födande på dagordningen.

Vad är en synonym och ett motsatsord?

Ordet synonym kommer från de grekiska orden 'syn' (samman) och 'onoma' (namn). En synonym är alltså ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. T.ex. är program en synonym till dagordning. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.

Du kanske också är intresserad av dessa ord?

Bild till ordet dagordning

Använd gärna bilden nedan om du vill länka till denna sida om ordet dagordning.

Bild med texten dagordning