Synonymer till datorprogram

Vi känner till 4 synonymer till datorprogram. Ordet datorprogram är en synonym till program och applikation och kan beskrivas som ”(data) uppsättning instruktioner för dator, normalt sparade som en exekverbar fil eller mapp (vanligtvis med filtillägget .exe på Windows-datorer)”.

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av datorprogram samt se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Alla synonymer till datorprogram

 1. applikation
 2. mjukvara
 3. program
 4. programvara

Vad är motsatsen till datorprogram?

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till datorprogram.

Vad betyder datorprogram?

 1. (data) uppsättning instruktioner för dator, normalt sparade som en exekverbar fil eller mapp (vanligtvis med filtillägget .exe på Windows-datorer)

Hur kan ordet datorprogram användas?

Det saknas exempel på hur datorprogram kan användas.

Hur används ordet datorprogram i svenska tidningar?

Exemplen nedan är hämtade från svenska tidningar för att illustrera hur ordet datorprogram används i vanlig text.

 1. Väldigt ofta är det muskulära problem som orsakar samsynsproblem och de går att träna bort, till exempel med datorprogram, berättar Johan Danielsson.
 2. I ett samtal med en chef för ett annat boende fick Yodit Alazar frågan om hon verkligen hade befogenhet att använda ett datorprogram för att beräkna budgeten.
 3. Klippet är en så kallad deepfake – en falsk video där ett datorprogram matats med bilder och ljud på Obamas utseende och röst, tills det lärt sig att återskapa honom in i minsta detalj.
 4. Myndigheten vill utveckla ett datorprogram som känner igen och matchar ansikten på misstänkta personer med uppgifter i pass.
 5. Det görs med cybervapen – datorprogram som letar sårbarheter i fiendens it–system.
 6. Vi får kika på såväl datorprogrammen och skjortorna som sminket och studion.
 7. I januari i år skrev Google in sin överklagan till USAs högsta domstol att ”domen kommer att vända upp och ned på en långvarig förväntan bland mjukvaruutvecklare att de fritt kan använda existerande mjukvarugränssnitt för att bygga nya datorprogram”.
 8. Han och en kollega har med hjälp av datorprogram gått igenom de cirka 39.
 9. Spridning av falska och fejkade nyheter skylls ofta på så kallade Twitter–botar, automatiserade datorprogram som ser ut att vara vanliga användare.
 10. Om klienterna fyller i sina uppgifter om inkomster och räkningar på nätet kan ett datorprogram räkna ut hur stort bidraget ska bli.
 11. Men som tur är finns det flera alternativ för dig som ändå vill ha ett riktigt datorprogram att redigera dina bilder i.
 12. Avlyssningen görs med hjälp av ett datorprogram som används för att spionera på journalister och dissidenter, skriver Dagens Nyheter, som även refererar till utländska medier som New York Times och Wired.
 13. För att testa sin metod använde han ett av de vanligare datorprogrammen för musikproduktion där han matade in några kända låtar i technostil och varierade tempot för hand i de olika takterna för att mata in morsekoden.
 14. Parken i omårdet heter Ada Lovelace, efter matematikern som gjorde en så detaljerad algoritm att den betecknas som världens första datorprogram.
 15. Vilket ingrepp varje patient får lottas via ett datorprogram.
 16. DN har, med hjälp av ett datorprogram, konverterat adresserna till koordinater.

Vad är en synonym och ett motsatsord?

Ordet synonym kommer från de grekiska orden 'syn' (samman) och 'onoma' (namn). En synonym är alltså ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. T.ex. är program en synonym till datorprogram. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.

Du kanske också är intresserad av dessa ord?

Bild till ordet datorprogram

Använd gärna bilden nedan om du vill länka till denna sida om ordet datorprogram.

Bild med texten datorprogram