delmängd

Delmängd kan beskrivas som ”(matematik) mängd vars samtliga element också är element i en annan mängd; om denna andra mängd innehåller fler element än den första sägs denna första vara en äkta delmängd; att A är en delmängd av B skrives”.

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av delmängd och se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Synonymer till delmängd

Det saknas synonymer. Föreslå nya synonymer till delmängd.

Motsatsord till delmängd

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till delmängd.

Vad betyder delmängd?

  1. (matematik) mängd vars samtliga element också är element i en annan mängd; om denna andra mängd innehåller fler element än den första sägs denna första vara en äkta delmängd; att A är en delmängd av B skrives

Böjningar av delmängd

  1. delmängd
  2. delmängden
  3. delmängdens
  4. delmängder
  5. delmängderna
  6. delmängders
  7. delmängds

Exempel på hur ordet delmängd kan användas

Det saknas exempel.

Synonymer, motsatsord (antonymer), betydelser m.m. till delmängd är bl.a. hämtade ifrån Folkets synonymlexikon Synlex, Folkets lexikon, Lexin - svenskt lexikon, Swesarus, Wiktionary och Institutet för språk och folkminnen. Datan har bearbetats efter att den hämtats. Användare har även bidragit med synonymer, motsatsord och betydelser. Exempel från tidningar har behandlats automatiskt och det kan därför förekomma enstaka fel.Mer information

Här nedan kan du hitta information om vad en synonym är samt hitta andra ord som kan vara av intresse.

Vad är en synonym och ett motsatsord?

En synonym är ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.