delning

Delning är synonymt med division och splittring och kan bland annat beskrivas som ”att något delas, delas upp, fördelas”.

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av delning och se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Synonymer till delning

brytning, division, fragmentering, ruptur, splittring, uppdelning

Motsatsord till delning

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till delning.

Vad betyder delning?

 1. att något delas, delas upp, fördelas
 2. (matematik) anger kvoten mellan två tal; division

Exempel på hur ordet delning kan användas

Det saknas exempel.

Exempel på hur ordet delning används i svenska tidningar

 1. En covidpositiv patient som godkänner delning av de dagliga nycklarna får till exempel finna sig i att dessa nycklar – som då byter namn till ”diagnosnycklar” – hamnar på en central ”diagnosserver” under en begränsad period.
 2. Föreningen Returkultur har hittat ett sätt att koppla ihop dessa begrepp genom att skapa en plattform för delning, lagning och återbruk för scenkonsten och kulturlivet i Göteborg.
 3. ”Support för sexuella minoriteter från stora bolag är en väsentlig faktor för genomslag och synlighet vilket är viktigt för ett erkännande från allmänheten”, skrev Lovematters i delningen.
 4. Därför vill branschen hellre se ökningar i antalet följare, likes, delningar och den sortens mätvärden, för att kunna bygga en karriär organiskt.
 5. Jugoslaviens sönderfall och Tjeckoslovakiens delning förebådade detta tydligt.
 6. Slätstruket genererar ju som bekant inga delningar på Facebook.
 7. För när öst– och västtyskar låg i varandras armar med rinnande glädjetårar upphörde inte bara Tysklands delning.
 8. Det möter jag i alla mina uppdrag, senast på SCA där jag var en del i arbetet med företagets nya identitet efter delningen från Essity, kommenterar Carina Brorman.
 9. De får lika mycket lajks, delningar och kommentarer som alla de andra partierna tillsammans.
 10. Hemfosa avser använda kapitalet för nya affärer och för att optimera kapitalstrukturen inför en kommande delning av koncernen.
 11. Engagemang innebär delningar, reaktioner och kommentarer på inlägg.
 12. Baldwin kom timmar efter sin tweet att hävda att hans ursprungliga delning av klippet, med texten ”#Vorwärts!”, det tyska ordet för ”framåt”, var politisk satir.
 13. Inlägget har fått stor spridning med flera hundra delningar.
 14. Min delning av skärmdumpen var extremt omdömeslös.
 15. Men Erik Herngren på analysföretaget Kairos Future, tror inte att delningen i boendemiljön kommer att slå igenom stort.
 16. Dragi Manevski har motsatt sig en delning av verksamheten som en tillfällig lösning.
 17. Enligt artikeln återgav Karim Walid incidenten och dialogen med kvinnan i ett Facebookinlägg som ska ha fått över 400 000 gillningar och delningar.
 18. Elevernas svar till presidenten har fått över tusen delningar, enligt CNN.
 19. Snapchat är en mobilapp för delning av bilder och video, utvecklad av Snap Inc i Venice i Kalifornien.
 20. Enligt en undersökning som Folha de São Paulo gjort av Brasiliens tio största dagstidningar minskade antalet delningar, kommentarer och gillande med 32 procent i januari, jämfört med januari förra året.
 21. Ett inlägg som fått stor uppmärksamhet och många delningar.
 22. Avsikten var inte att stödja "hemska rasister" och han förklarade även att delningen på Twitter inte blev en stor grej i USA.
 23. Förberedelserna för delning av koncernen och föreslagen avknoppning av gruv–, infrastruktur– och råvaruverksamheterna till ett separat bolag kallat Epiroc har under kvartalet gått planenligt, enligt bokslutskommunikén.
 24. Torny Hesles Facebookinlägg om kampanjen har nått virala höjder och har i skrivande stund över 3000 delningar och 4500 gillamarkeringar.
 25. Inlägget har fått tusentals reaktioner och delningar.
 26. Problemen gick så långt att det skedde en brytning 1 augusti 2017, då det gjordes en "hard fork", en delning mellan bitcoin och bitcoin cash.
 27. Inlägget har redan nära 400 delningar.
 28. "Vi är djupt ledsna för detta missförstånd och den panik som det orsakat", skriver bolaget som dessutom tydliggjort för kunderna hur de själva ska kunna ändra inställningar gällande delning av data.
 29. På Facebook har den i skrivande stund 28 000 reaktioner, 2 400 kommentarer och 7 000 delningar.
 30. Särskilt glädjande är hur understreckarna står starkt också i det digitala medielandskapet, ifråga om såväl läsning och delningar som betalningsvilja.
 31. I skrivande stund har filmen nästan åtta miljoner visningar, 8 000 kommentarer och 8 500 delningar.
 32. Men det krävs att det blir mer än hashtags och delningar.
 33. Nu blev det i stället en delning av koncernen i två noterade bolag.
 34. – Det täcker områden där vi redan samarbetar, som militärträning, delning av information och forskning, säger Jussi Niinistö, som tillhör partiet Sannfinländare, på telefon till Reuters.
 35. Metro är i år Sveriges mest engagerande morgontidning, sett till antal kommentarer, delningar och likes.
 36. Enligt de partierna måste föräldrarna vara överens om en delning.
 37. De borgerliga och vänsterpartiet kom på onsdagen överens om att säga nej till delning av barnbidrag och vårdbidrag, där barnen bor växelvis hos föräldrarna.
 38. Lägg inte för mycket vikt vid delningar i sociala medier.
 39. Antal likes, antal följare, antal delningar, antal rätt på centralprovet.
 40. Publicisterna kan minut för minut se tittarnas ålder, kön, vilka områden de tittar från och hur delningar boostar videons visningsantal.
 41. Sprickan och den permanenta delningen var ett faktum.
 42. Med sin bok kastar Lenz också ljus över stämningen i Efterkrigstyskland efter landets delning.
Ordet delning uppdaterades 2020-04-20.

Synonymer, motsatsord (antonymer), betydelser m.m. till delning är bl.a. hämtade ifrån Folkets synonymlexikon Synlex, Folkets lexikon, Lexin - svenskt lexikon, Swesarus, Wiktionary och Institutet för språk och folkminnen. Datan har bearbetats efter att den hämtats. Användare har även bidragit med synonymer, motsatsord och betydelser. Exempel från tidningar har behandlats automatiskt och det kan därför förekomma enstaka fel.Mer information

Här nedan kan du hitta information om vad en synonym är samt hitta andra ord som kan vara av intresse.

Vad är en synonym och ett motsatsord?

En synonym är ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. T.ex. är division en synonym till delning. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.

Vad kollar andra på just nu?