delningsekonomi

Ordet delningsekonomi finns med på Språkrådets nyordslista 2015 och förklaras då så här: ”system där olika verksamheter organiseras så att man utnyttjar varor och tjänster effektivare genom att flera kan dela på dem, till exempel i form av bilpooler eller nätverk för att byta bostäder under kortare perioder”.

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av delningsekonomi och se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Synonymer till delningsekonomi

Det saknas synonymer. Föreslå nya synonymer till delningsekonomi.

Motsatsord till delningsekonomi

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till delningsekonomi.

Vad betyder delningsekonomi?

  1. system där olika verksamheter organiseras så att man utnyttjar varor och tjänster effektivare genom att flera kan dela på dem, till exempel i form av bilpooler eller nätverk för att byta bostäder under kortare perioder

Böjningar av delningsekonomi

  1. delningsekonomi

Exempel på hur ordet delningsekonomi kan användas

Det saknas exempel.

Exempel på hur ordet delningsekonomi används i svenska tidningar

  1. Utanför organisationen finns en bredare rörelse som innefattar delningsekonomi och annan regenerativ kultur, alltså att göra om, men också nytt och bättre.
  2. De nöjde sig med att säga att Origin bygger på en GM–plattforn – är elektrisk, avsedd att användas i delningsekonomi samt att den är flexibel.
  3. Det rör sig om de cirka 100 minigranar som hyrts ut till julfirare som ville slå ett slag för delningsekonomi snarare än ägande.
  4. – I en tid när vi pratar om delningsekonomi är det egentligen ett underkännande av alternativen.
  5. Det är en tydlig trend i dagens delningsekonomi att företag och entreprenörer delar på öppna kontorsytor.
  6. Och i tider av klimatmedvetande och delningsekonomi borde liftandet vara en självklar väg framåt.
  7. – Trenden med delningsekonomi kan användas för bostäder också.

Synonymer, motsatsord (antonymer), betydelser m.m. till delningsekonomi är bl.a. hämtade ifrån Folkets synonymlexikon Synlex, Folkets lexikon, Lexin - svenskt lexikon, Swesarus, Wiktionary och Institutet för språk och folkminnen. Datan har bearbetats efter att den hämtats. Användare har även bidragit med synonymer, motsatsord och betydelser. Exempel från tidningar har behandlats automatiskt och det kan därför förekomma enstaka fel.Mer information

Här nedan kan du hitta information om vad en synonym är samt hitta andra ord som kan vara av intresse.

Vad är en synonym och ett motsatsord?

En synonym är ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.

Vad kollar andra på just nu?