Synonymer till delrepublik

Vi känner till 2 synonymer till delrepublik. Ordet delrepublik är en synonym till delstat och förbundsland och kan beskrivas som ”delvis självstyrande stat som tillsammans med andra delrepubliker utgör en del av en federal stat”.

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av delrepublik samt se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Alla synonymer till delrepublik

 1. delstat
 2. förbundsland

Vad är motsatsen till delrepublik?

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till delrepublik.

Vad betyder delrepublik?

 1. delvis självstyrande stat som tillsammans med andra delrepubliker utgör en del av en federal stat

Hur böjs delrepublik?

 1. delrepublik
 2. delrepubliken
 3. delrepublikens
 4. delrepubliker
 5. delrepublikerna
 6. delrepublikers
 7. delrepubliks

Hur kan ordet delrepublik användas?

Det saknas exempel på hur delrepublik kan användas.

Hur används ordet delrepublik i svenska tidningar?

Exemplen nedan är hämtade från svenska tidningar för att illustrera hur ordet delrepublik används i vanlig text.

 1. Rustam Minnichanov, president i den ryska delrepubliken Tatarstan, rapporteras ha begett sig till platsen för att följa utvecklingen.
 2. Enligt tyska åklagare finns det tillräckligt med uppgifter som pekar på att mordet på en georgisk man beställts av antingen Ryssland eller regionstyret i den ryska delrepubliken Tjetjenien.
 3. Djuren hade transporterats från Italien och var på väg till ett zoo i den ryska delrepubliken Dagestan.
 4. Dåden skylldes på tjetjener och blev upptakten på ett tio år långt krig i den sydryska delrepubliken, med tiotusentals, kanske över hundratusen döda.
 5. Intervjuer med finska kareler, som var planerade att göras i december, kunde eventuellt få visas, men i så fall först efter att kulturministeriet i delrepubliken Karelen granskat och godkänt intervjuerna.
 6. För Kadyrovs del rör det rapporter om att hbtq–personer förföljts, torterats och i vissa fall dödats i den ryska delrepubliken Tjetjenien.
 7. Avtalet skulle undertecknas i Kreml den 20 augusti tillsammans med ledarna för Ryssland och några andra delrepubliker.
 8. Fredagsbön i den ryska delrepubliken Dagestan huvudstad Machatjkala.


Vad är en synonym och ett motsatsord?

Ordet synonym kommer från de grekiska orden 'syn' (samman) och 'onoma' (namn). En synonym är alltså ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. T.ex. är delstat en synonym till delrepublik. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.

Du kanske också är intresserad av dessa ord?