Synonymer till deltagande

Vi känner till 9 synonymer till deltagande. Ordet deltagande är en synonym till engagemang och medkänsla och kan bland annat beskrivas som ”medverkan”.

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av deltagande samt se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Alla synonymer till deltagande

 1. anslutning
 2. engagemang
 3. medkänsla
 4. medlidsam
 5. medverkan
 6. medverkande
 7. närvaro
 8. participation
 9. sympati

Vad är motsatsen till deltagande?

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till deltagande.

Vad betyder deltagande?

 1. medverkan
 2. medlidande, sympati
 3. presensparticip av delta resp. deltaga
 4. medkännande

Hur böjs deltagande?

 1. deltagande
 2. deltagandes
 3. deltagandet
 4. deltagandets

Hur kan ordet deltagande användas?

Följande exempelmeningar visar hur deltagande kan användas.

 1. för att bli godkänd på kursen krävs aktivt deltagande på lektionerna
 2. tusentals människor kom till begravningen för att visa sitt deltagande med offren

Hur används ordet deltagande i svenska tidningar?

Exemplen nedan är hämtade från svenska tidningar för att illustrera hur ordet deltagande används i vanlig text.

 1. Sömnen har varit oförändrad för 51 procent av deltagande i studien och försämrats för 7 procent.
 2. Det är också möjligt att utnyttja andra lokaler än utskottssalarna för kunna hålla avstånd vid fysiskt deltagande.
 3. I våras föreslog en parlamentarisk kommitté att deltagande i rasistiska organisationer ska vara straffbart och ge upp till två års fängelse och fyra år i grova fall.
 4. Vi kan se hur deltagande i olika internationella typer av gemenskaper online kan bidra till både mobilisering, rekrytering och radikalisering, säger Filip Ahlin, analytiker och medförfattare till rapporten.
 5. I fredags demonstrerade kvinnor i Kabul för deltagande i den kommande regeringen, som man hoppas ska hålla en annan linje än under skräckväldet 1996–2001, då kvinnor i princip inte hade några rättigheter alls.
 6. De deltagande länderna har totalt investerat långt över 1 000 miljarder kronor i forskningssatsningen ISS, beskriven som det dyraste objekt mänskligheten någonsin har byggt.
 7. Trots det ser de riksdagspartier som stått bakom det svenska deltagandet att Sverige även framåt bör bidra till internationella militära satsningar – men att det kräver överväganden.
 8. IOK arbetar sedan flera år med att utveckla nya sätt att reglera transpersoners deltagande.
 9. Den belarusiska olympiska kommittén – som leds av president Aleksandr Lukasjenkos son Viktor – skriver att man valt att dra tillbaka Timanovskajas deltagande i OS efter råd från läkare baserat på hennes ”känslomässiga, psykiska tillstånd”.
 10.  Att regeringen ska starta en deltagande, demokra– tisk process i form av ett medborgarråd, där Sveriges invånare kan diskutera hur omställningen ska gå till på ett rättvist sätt.
 11. Nu handlar det inte om ”deltagande” i det här fallet, men i alla fall en vilja att erbjuda en fördjupad kunskap om utställningsmakandets processer.
 12. Det finns också efter–mötet–verktyg som kan användas för att analysera deltagande och göra uppföljningar.
 13. Men nu är det så mycket ”gamble”, hela evenemanget bygger på internationellt deltagande från massor av artister, leverantörer, säger Ola Broquist.
 14. Över 40 000 webbshoppar skapades under två veckor av deltagande barn för att samla in pengar till att motverka barnfattigdom i Sverige.
 15. Längdstjärnan Heidi Weng avbröt sitt deltagande i världscupen redan efter säsongens första lopp i finländska Ruka i slutet av november.
 16. Men eftersom de deltagande aktörerna måste kontaktas kommer det inte att ske under december.
 17. Oppositionens storstrejk den 26 oktober fick ett brett deltagande, men rubbade inte diktatorn.
 18. Bland de nya skärpta råden finns avrådan från deltagande i exempelvis fester, möten, konserter, föreställningar, idrottsträningar, matcher och tävlingar.
 19. Inte heller utifrån den syn på jämlikhet som ett deltagande och inte bara en rättighet som genomsyrar hans politiska analyser.
 20. Möjligen är elevresultatet något högt, därför att de deltagande eleverna valt studieförberedande program och gruppen innehöll något fler flickor än pojkar, och flickor brukar ha något bättre resultat.


Vad är en synonym och ett motsatsord?

Ordet synonym kommer från de grekiska orden 'syn' (samman) och 'onoma' (namn). En synonym är alltså ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. T.ex. är engagemang en synonym till deltagande. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.

Du kanske också är intresserad av dessa ord?

Ord som börjar på deltagande

Ord som slutar på deltagande