Synonymer till denne

Vi känner till en synonym till denne. Ordet denne är synonymt med hen.

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av denne samt se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Alla synonymer till denne

 1. hen

Vad är motsatsen till denne?

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till denne.

Vad betyder denne?

Det saknas betydelser. Föreslå nya betydelser av denne.

Hur böjs denne?

 1. denne
 2. dennes

Hur kan ordet denne användas?

Det saknas exempel på hur denne kan användas.

Hur används ordet denne i svenska tidningar?

Exemplen nedan är hämtade från svenska tidningar för att illustrera hur ordet denne används i vanlig text.

 1. Fråga bara skaparna av långfilmen Call Girl (2012) som tvingades klippa om en kontroversiell scen efter påtryckningar från Olof Palmes familj, för att denne inte skulle kunna misstänkas vara inblandad i den så kallade bordellhärvan.
 2. Oftast hänvisas de till rivningsentreprenören eftersom stålet enligt kontraktet tillfaller denne.
 3. Donald Trump själv har fortsatt att kritisera Joe Biden för att denne nu fullföljer det tillbakadragande han själv alltså beslutade för över ett år sedan.
 4. I helgen så såg jag däremot någon som körde med en skateboard som denne hade lade över elsparkcykeln vilket kan bli otroligt farligt.
 5. Om Eric Adams vinner i november – då denne ställs mot Republikanernas Curtis Sliwa – blir han andre svarta borgmästaren i stadens historia efter David Dinkins som styrde New York på 1990–talet.
 6. För att statsministerkandidaten ska godkännas krävs att en majoritet av ledamöterna inte röstar emot denne och med det extremt jämna parlamentariska läge som råder är varje röst av största betydelse.
 7. – Vi får in en uppringare som observerar män som har fifflat med något denne uppfattar som en bomb.
 8. Vem denne Jeppe var är oklart, men trappan fick sitt namn 1977.
 9. Polismyndigheten å sin sida anser att mannen sjukskrev sig enbart för att kunna fullfölja sin semesterresa och att denne därmed agerat illojalt mot arbetsgivaren.
 10. Mannen fortsatte emellertid till Sköndal där han vid halv sextiden attackerade en ny bilförare med stryptag och stal dennes bil.
 11. Här finns till exempel stora, tunga svartvita vaser blåsta av Simon Klenell (jo, det är Mattis yngre bror) i dennes glashytta i Gustavsberg.
 12. En andra gärningsman uppgavs i ett tidigt skede vara på fri fot, men sedan sade källor till ryska nyhetsbyråer att denne skjutits ihjäl.
 13. Om denne säger nej kan fastighetsägaren istället vända sig till hyresnämnden och få ett ja från dem.
 14. Om inte Derek Chauvin, polisen som tryckte sitt knä mot Floyds nacke medan denne stönade att han inte kunde andas och sakta tappade medvetandet, döms till lämpligt straff, till vilken nytta har då människor kämpat?.
 15. Han har sina kända utsiktsplatser, denne engagerade betraktare av Göteborgs samtid.
 16. Nu går sammanlagt sex oppositionspartier ihop i en valteknisk allians för att besegra premiärminister Viktor Orbán och dennes Fidesz i parlamentsvalet 2022.
 17. Enligt mannen dödade han offret, som han högg i ryggen med en kniv när denne stod och borstade tänderna, i nödvärn.
 18. När jag tog upp det med en chef sa denne att ”han gör så mot alla, det lugnar sig efter ett tag”, minns Helena.
 19. Den 4 november 1220 svarade påven att han hade fullt förtroende för biskop Bengts omdöme och att det stod denne fritt att ge avlat åt folk som besökte kyrkan.
 20. Det vil han gjøre denne gangen også.


Vad är en synonym och ett motsatsord?

Ordet synonym kommer från de grekiska orden 'syn' (samman) och 'onoma' (namn). En synonym är alltså ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. T.ex. är hen en synonym till denne. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.

Du kanske också är intresserad av dessa ord?