Synonymer till denne

Vi känner till en synonym till denne. Ordet denne är synonymt med hen.

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av denne samt se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Alla synonymer till denne

 1. hen

Vad är motsatsen till denne?

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till denne.

Vad betyder denne?

Det saknas betydelser. Föreslå nya betydelser av denne.

Hur kan ordet denne användas?

Det saknas exempel på hur denne kan användas.

Hur används ordet denne i svenska tidningar?

Exemplen nedan är hämtade från svenska tidningar för att illustrera hur ordet denne används i vanlig text.

 1. Protester riktas mot Ungerns premiärminister Viktor Orbán och dennes regering med anledning av en skattereform som kritiker anser kommer att drabba hundratusentals småföretagare i landet.
 2. Sören Juhler på danska TV2 har följt Paludan på delar av dennes ”valturné” genom södra Sverige under påsken.
 3. De ska även ha instruerat transportören vad denne skulle uppge vid en eventuell tullkontroll för att tullen skulle betrakta hundarna som sällskapsdjur och inte som handelsdjur, framgår det av åtalet.
 4. Drömspåren visar hur ”landskapet skall läsas”, enligt historikern Dale Kerwin i dennes bok ”Aboriginal dreaming paths and trading routes”.
 5. Som utblottad änka anställdes hon som privatlärare till Ernest Thiels barn och sällskapsdam till dennes hustru Anna, född Josephson.
 6. Processen ska ha inletts på beslut av partistyrelsen och bottnar i partiets stadgar om att en medlem kan skada partiet om denne är förtroendevald eller kandiderar för ett annat parti.
 7. För att behålla rättssäkerheten ställs krav på att även den misstänkte och dennes försvarare får möjlighet att förhöra personen i anslutning till det tidiga förhöret.
 8. Demens, som kraftigt påverkar och försämrar minnet, kallas ofta för ”de anhörigas sjukdom” då människor i den drabbade personens närhet behöver hjälpa denne i vardagen.
 9. I brevet fanns även information om var denne bor.
 10. När en spelare i allsvenskan samlar på sig tre gula kort stängs denne av till nästkommande omgång.
 11. Paprika och vin skulle levereras till flera butiker, enligt chauffören och dennes dokument.
 12. Fråga bara skaparna av långfilmen Call Girl (2012) som tvingades klippa om en kontroversiell scen efter påtryckningar från Olof Palmes familj, för att denne inte skulle kunna misstänkas vara inblandad i den så kallade bordellhärvan.
 13. Oftast hänvisas de till rivningsentreprenören eftersom stålet enligt kontraktet tillfaller denne.
 14. Donald Trump själv har fortsatt att kritisera Joe Biden för att denne nu fullföljer det tillbakadragande han själv alltså beslutade för över ett år sedan.
 15. I helgen så såg jag däremot någon som körde med en skateboard som denne hade lade över elsparkcykeln vilket kan bli otroligt farligt.
 16. Om Eric Adams vinner i november – då denne ställs mot Republikanernas Curtis Sliwa – blir han andre svarta borgmästaren i stadens historia efter David Dinkins som styrde New York på 1990–talet.
 17. För att statsministerkandidaten ska godkännas krävs att en majoritet av ledamöterna inte röstar emot denne och med det extremt jämna parlamentariska läge som råder är varje röst av största betydelse.
 18. – Vi får in en uppringare som observerar män som har fifflat med något denne uppfattar som en bomb.
 19. Vem denne Jeppe var är oklart, men trappan fick sitt namn 1977.
 20. Polismyndigheten å sin sida anser att mannen sjukskrev sig enbart för att kunna fullfölja sin semesterresa och att denne därmed agerat illojalt mot arbetsgivaren.

Vad är en synonym och ett motsatsord?

Ordet synonym kommer från de grekiska orden 'syn' (samman) och 'onoma' (namn). En synonym är alltså ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. T.ex. är hen en synonym till denne. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.

Du kanske också är intresserad av dessa ord?

Bild till ordet denne

Använd gärna bilden nedan om du vill länka till denna sida om ordet denne.

Bild med texten denne