Synonymer till densitet

Vi känner till en synonym till densitet. Ordet densitet är synonymt med täthet och kan bland annat beskrivas som ”(fysik) en storhet, anger massa per volymenhet”.

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av densitet samt se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Alla synonymer till densitet

 1. täthet

Vad är motsatsen till densitet?

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till densitet.

Vad betyder densitet?

 1. (fysik) en storhet, anger massa per volymenhet
 2. täthet

Hur kan ordet densitet användas?

Det saknas exempel på hur densitet kan användas.

Hur används ordet densitet i svenska tidningar?

Exemplen nedan är hämtade från svenska tidningar för att illustrera hur ordet densitet används i vanlig text.

 1. Eftersom densiteten i Mars atmosfär bara är drygt 1 procent av jordens blir det en utmaning att få helikoptern att lyfta.
 2. Protoypen för att läsa av datan ska i dagsläget ha en densitet på 330 gigabit per kvadratcentimeter.
 3. Texterna impregneras också av en kritik av kritiken, dess (hans) uppdrag, ärende och former i en tid då kultursidorna graviterar mot tidningarnas näringslivsdel och allt av verklig densitet och relevans faller under radarn på bekostnad av ”Idol”.
 4. – Vi måste ha både ha radie och massa på planeterna för att beräkna deras densitet.
 5. Under arbetet har de två universiteten lyckats skapa materialet med den högsta densiteten på vår planet.
 6. Först försökte jag måla gröna blad men det var något med densiteten i den färgen, det kändes strävt att måla med den.
 7. Bränslet HVO100 är en kemisk kopia av vanlig diesel, men med något lägre densitet.
 8. Wolfram upptäcktes 1783 av spanska bröderna Elhuyar de Suvisa i mineralet scheelit (efter Carl Wilhelm Scheele), vilket tidigare av Axel Fredrik Cronstedt fått namnet tungsten på grund av sin höga densitet.
 9. Det var så hög densitet i hela projektet, vi spelade den länge och kom alla varandra väldigt nära.
 10. – Den volymetriska densiteten motsvarar nästan flytande lagring av vätgas, medan gravimetrisk densitet är cirka två procent, upplyser Peter Hauschildt.
 11. Vilken beundransvärd hög densitet på redaktörskapet, tänker jag och hoppas att samma person skulle kunna göra en liknande bearbetning av den här texten och bespara mig skrivtid.
 12. Vi vill kunna klassificera olika snökvaliteter, mäta storlek, form, fuktighet och densitet för att kunna skapa modeller.
 13. En utmaning i sänkningsprocessen är att vattnet i älven har olika densitet vid olika djup på grund av blandningen av sött och salt vatten.
 14. Det finns mycket där i som jag tycker om, den är större, och den har mycket högre densitet.
 15. De 20 korta kapitlen kretsar kring teman som närhet, sorgsenhet, densitet, repetition och virtuositet – tillstånd eller egenskaper som författaren finner i verk av närmast aggressivt skild karaktär.
 16. Främst var det skillnader i beräkningar av vattnets densitet på nordliga breddgrader som bidrog till osäkerheten i framtidsbedömningen.
 17. Sydkoreanernas 32 TB–disk bleknar visserligen vid sidan av det monster på 60 TB som Seagate utannonserade i går, men den kommer att ha en högre densitet.
 18. Det är en böna som inte har några defekter, är av ideal storlek, densitet och har en distinkt och unik smak som kan härledas till den plats, höjd, klimat och väderlek där den odlas.

Vad är en synonym och ett motsatsord?

Ordet synonym kommer från de grekiska orden 'syn' (samman) och 'onoma' (namn). En synonym är alltså ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. T.ex. är täthet en synonym till densitet. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.

Du kanske också är intresserad av dessa ord?

Bild till ordet densitet

Använd gärna bilden nedan om du vill länka till denna sida om ordet densitet.

Bild med texten densitet