Synonymer till departement

Vi känner till 7 synonymer till departement. Ordet departement är en synonym till ministerium och enhet och kan beskrivas som ”enhet inom en regering med ansvar för ett visst område och med en minister som chef”.

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av departement samt se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Alla synonymer till departement

 1. avdelning
 2. enhet
 3. filial
 4. ministerium
 5. rotel
 6. sektion
 7. sektor

Vad är motsatsen till departement?

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till departement.

Vad betyder departement?

 1. enhet inom en regering med ansvar för ett visst område och med en minister som chef

Hur böjs departement?

 1. departement
 2. departementen
 3. departementens
 4. departementet
 5. departementets
 6. departements

Hur kan ordet departement användas?

Det saknas exempel på hur departement kan användas.

Hur används ordet departement i svenska tidningar?

Exemplen nedan är hämtade från svenska tidningar för att illustrera hur ordet departement används i vanlig text.

 1. Mängder av guld, ädelstenar och dyrbara mineraler har smugglats ut från Moçambique hittills i år, meddelas från det departement som förvaltar landets ädla resurser.
 2. Enligt departementet var fartyget på väg hem från en expedition när det togs i beslag.
 3. Nycklarna till departementen lämnas över i ceremonier under eftermiddagen, och klockan 18.
 4. Instruktionen gick ut i ett pressmeddelande från hennes departement.
 5. I början av 2016 gick det ut en instruktion från hennes departement om att skilja asylsökande par åt, där den ena parten var minderårig.
 6. Förslaget har sedan dess passerat berörda myndigheter, departement och externa experter.
 7. Omvärderingen reflekterar de förbättrade levnadsomständigheterna samt Kinas ansträngningar för att hålla ihop pandornas habitat, enligt Cui Shuhong, chef för departementet för ekologi och miljö, som BBC refererar till.
 8. Vårdpersonal vid departementet ska ha skadats i attacken, uppger den palestinske biträdande hälsoministern Yousef Abu al–Rish.
 9. USA konstaterar att det ”troligen” var Ryssland som låg bakom den omfattande cyberattacken mot amerikanska myndigheter och departement som blev känd förra månaden.
 10. Regeringskansliet har dock en pandemiplanering som stäcker sig fram till våren 2022 där samtliga tio departement är involverade med smittscenarion.
 11. Det är GSA som rent formellt utropar en segrare och inte förrän det sker kan överföringen av makt inledas och Demokraterna får möjlighet att samarbeta med flera departement i Washington.
 12. Att detta skulle leda till någon långsiktig harmoni uppe på departementen förefaller dock inte särskilt troligt.
 13. – Vi har kommit in med våra överväganden och har beskrivit för myndigheter och departement hur vi tror att man skulle kunna spela handboll inför fler än 500 åskådare.
 14. "Den kinesiska ambassaden i Nigeria har aktiverat sin krislägesmekanism, anhåller om att Nigeria vidtar effektiva åtgärder för att söka efter den kinesiska personal som togs", skriver departementet.
 15. Amanda Lind är kulturminister, men nu för tiden ligger betydligt mer än kulturpolitik på departementet.
 16. "Någon förhandling med Kina har inte förekommit och departementet har varit informerat om mötet", sade Anna Lindstedt till TT via ett pressmeddelande dagen före rättegången.
 17. Nu skrotar departementet förslaget efter att flera instanser motsatt sig förändringen.
 18. Hälsoministern Nelson Teich säger på måndagen att hans departement inte hade fått veta något på förhand om beslutet att låta gym och frisörer öppna igen.
 19. I ett uttalande på Twitter skriver departementet att bomben detonerade i ett område i centrala Afrin där en stor folksamling befann sig.
 20. De tros ha blivit smittade av personal, men risken att djuren ska sprida smittan vidare anses vara "minimal" enligt departementet.


Vad är en synonym och ett motsatsord?

Ordet synonym kommer från de grekiska orden 'syn' (samman) och 'onoma' (namn). En synonym är alltså ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. T.ex. är ministerium en synonym till departement. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.

Du kanske också är intresserad av dessa ord?