desperation

Desperation är synonymt med förtvivlan och hopplöshet och kan bland annat beskrivas som ”det att vara desperat”.

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av desperation och se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Synonymer till desperation

förtvivlan, hopplöshet, missmod

Motsatsord till desperation

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till desperation.

Vad betyder desperation?

 1. förtvivlan
 2. det att vara desperat

Böjningar av desperation

 1. desperation
 2. desperationen
 3. desperationens
 4. desperations

Exempel på hur ordet desperation kan användas

 1. många känner desperation över situationen i Mellanöstern

Exempel på hur ordet desperation används i svenska tidningar

 1. Man lägger det i minnesbanken och sedan i all desperation så plockar kroppen fram det den vill, säger han.
 2. Lika grandiost som intimt, lika rotat i desperation över klimatförändringar som i det ombonade flickrummet, lika minnande om 70–talistisk orkesterschlager som om dagens postmoderna hemmapysslarpop.
 3. När nu desperationen ska adderas till ökar prissumman ytterligare.
 4. Bilderna är starka, skarpt tydliga och kolliderar hårt i varandra, som för att understryka den upproriska desperation som driver fram dikterna – och allt det fruktansvärda våld, med Hassan som både offer och förövare, som fyller dem.
 5. Då gick man till Järntorget varannan vecka och lämnade in kassakortet i en låda, och då träffade man folk… så visst fanns det desperation.
 6. Nedrustad socialtjänst, ett omfattande förakt mot svaghet och ekonomisk desperation har tvingat Fleck ned i Jokerns galenskap och svept resten av staden med sig.
 7. I desperation la han ut ett inlägg på Facebook i hopp om att någon sett gosedjuret.
 8. Pappa Mirza får genomgå ett par halsbrytande transformationer genom filmen, men den rutinerade indiske skådespelaren Adil Hussain gör sitt yttersta för att inkorporera både kärlek, desperation och våldsam brutalitet i rollen.
 9. – Inte tillräckligt med kamp, inte tillräckligt med desperation, säger Skellefteås Jimmie Ericsson till C More.
 10. Hennes frustration och desperation tilltar när hon gradvis inser att kassakossan är en överbelånad och svårsåld problemfastighet med ”fläckig förvaltning”.
 11. Det jag kan relatera till är hennes desperation, besvikelse och enorma ensamhet.
 12. Han hade kläckt ur sig osanningen i ren desperation, för att tysta de extrema nationalistpartier som dagligen kräver radikala åtgärder på Västbanken.
 13. I Tories liberala falang växer samtidigt desperationen över Rees–Moggs framgångar.
 14. Hon drar sällan till med de stora gesterna, men låter ändå på ett fantastiskt sätt sin röst spegla alla känslor som ryms i veteranernas berättelser, från vrede och desperation till ömhet och uppgiven likgiltighet.
 15. Ungdomlig desperation har mestadels förvandlats till erfarenhet, mod och ett mer nyanserat perspektiv på livet och musiken.
 16. Hennes desperation ställs mot hans värdighet.
 17. När åtta minuter återstod var det 24–24 – och ett norskt läge som började gränsa till desperation.
 18. Under kvällen berättar de om Grundy, om hur välmående det en gång var, om desperationen, missbruket, det utredda bidragsfusket och om avskyn mot Barack Obamas miljöpolitik.
 19. Jag nästan ogillar att se den, för att jag misstänker att den säger något sant om mänsklig desperation och om vad som verkligen väntar på oss när samhällets faller sönder.
 20. "Han upplevdes som orolig och utstrålade hopplöshet och desperation", säger en anställd på hans boende.

Synonymer, motsatsord (antonymer), betydelser m.m. till desperation är bl.a. hämtade ifrån Folkets synonymlexikon Synlex, Folkets lexikon, Lexin - svenskt lexikon, Swesarus, Wiktionary och Institutet för språk och folkminnen. Datan har bearbetats efter att den hämtats. Användare har även bidragit med synonymer, motsatsord och betydelser. Exempel från tidningar har behandlats automatiskt och det kan därför förekomma enstaka fel.Mer information

Här nedan kan du hitta information om vad en synonym är samt hitta andra ord som kan vara av intresse.

Vad är en synonym och ett motsatsord?

En synonym är ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. T.ex. är förtvivlan en synonym till desperation. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.