Synonymer till dessa

Se även denna

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av dessa samt se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Alla synonymer till dessa

Det saknas synonymer. Föreslå nya synonymer till dessa.

Vad är motsatsen till dessa?

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till dessa.

Vad betyder dessa?

Det saknas betydelser. Föreslå nya betydelser av dessa.

Hur böjs dessa?

 1. dessa

Hur kan ordet dessa användas?

Det saknas exempel på hur dessa kan användas.

Hur används ordet dessa i svenska tidningar?

Exemplen nedan är hämtade från svenska tidningar för att illustrera hur ordet dessa används i vanlig text.

 1. Domstolen består av nio politiskt tillsatta domare och idag anses sex av dessa, en majoritet, vara konservativa.
 2. – På vilket sätt hotade dessa barn.
 3. Båda dessa finns kvar och kan komma att nyttjas, men nya värnpliktiga får inte längre utbildning på de systemen.
 4. Syftet är troligtvis att skydda flottbasen från ukrainska dykare så att dessa inte kan infiltrera hamnen och förstöra stridsfartyg.
 5. Men i dag vet vi inte vilka dessa situationer är.
 6. Vi vet att han står till höger och vad han har gjort, men han hade många svårigheter med alla dessa kriser, effekterna av de ”gula västarna” och pandemin.
 7. – Alla dessa människor har blivit skjutna, sade Butjas borgmästare Anatolij Fedoruk till AFP och tillade att 280 andra döda har begravts i massgravar, grävda av ukrainska myndigheter, i staden.
 8. Eftersom Moderaterna, och även Sverigedemokraterna, har högt förtroende i frågor om brott och straff så borde dessa partier vinna väljare på att brottsligheten är så viktig just nu.
 9. Försvarsmakten vill inte kommentera dessa uppgifter till kanalen, men säger att själva kränkningen av svenskt territorium som ägde rum den 2 mars i år var ”ett medvetet agerande”.
 10. Till följd av pandemin är också galan framskjuten en månad, men utöver dessa ändringar planerar man för en Oscarsgala i pre–pandemisk stil.
 11. Några dagar före den nya stora invasionen i februari i år skrev Rysslands president Vladimir Putin under dokument med innebörden att dessa två "republiker" är självständiga.
 12. För att ta reda på svaren på dessa frågor räcker det inte med lokala redaktioner – och inte heller med en nationell grävredaktion.
 13. – Det är en fara som vi måste ta på mycket stort allvar och bekymra oss för, inte minst eftersom det finns betydande ryskspråkiga minoriteter i åtminstone två av dessa länder.
 14. Såväl människor som drönare uppges för närvarande söka i olycksområdet efter flygplanets svarta lådor, för att dessa ska kunna ge en tydligare bild av vad det var som gick fel.
 15. Men trots att intygen efter digitala läkarbesök håller sämre kvalité tyder ingenting på att Försäkringskassan prioriterat kontroller av dessa, skriver Riksrevisionen i ett pressmeddelande.
 16. – Skulle dessa försök misslyckas innebär det ett tredje världskrig.
 17. Med andra ord kan inte Ryssland använda dessa tillgångar för att betala räntan på de båda lånen.
 18. En del av dessa lagras i dag i Google Cloud.
 19. Syftet är att det straffrättsliga skyddet för barn som bevittnar vissa brott mellan närstående ska stärkas, detta då forskning visar att dessa barn löper en ökad risk att drabbas för psykisk och fysisk ohälsa.
 20. Jo, för i dessa dagar har Putins krig i Ukraina blivit en tidsmaskin som snabbt för Ryssland mer än 30 år tillbaka i tiden, som håller på att förvandla landet till ett land som liknar Sovjetunionen.


Vad är en synonym och ett motsatsord?

Ordet synonym kommer från de grekiska orden 'syn' (samman) och 'onoma' (namn). En synonym är alltså ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.

Du kanske också är intresserad av dessa ord?