dessutom

Dessutom är synonymt med därtill och därutöver och kan beskrivas som ”till på köpet, utom det”.

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av dessutom och se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Synonymer till dessutom

därjämte, därtill, därutöver, förresten, härjämte, också, till på köpet, tillika, ytterligare, även

Motsatsord till dessutom

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till dessutom.

Vad betyder dessutom?

 1. till på köpet, utom det

Böjningar av dessutom

 1. dessutom

Exempel på hur ordet dessutom kan användas

 1. han hade mycket att göra på jobbet och började dessutom bli förkyld

Exempel på hur ordet dessutom används i svenska tidningar

 1. Det finns dessutom flera kollektivtrafikhuvudmän som har visat att det är fullt möjligt att ställa om till exempelvis biogas även i regiontrafik och mer glesbefolkade områden.
 2. Premiärminister Mateusz Morawiecki uppmanar dessutom alla över 70 år att hålla sig hemma.
 3. I internationella medier skrevs det spaltmeter om snabbtåget som inte krävde ny järnväg och dessutom hade en för tiden banbrytande teknikutveckling.
 4. Man hade dessutom segrat i fem av de sex senaste mötena.
 5. En styrelse som dessutom består av poliser får inte ens misstänkas för jäv.
 6. Till skillnad från Ekman har jag svårt att tro att kritikerna medvetet nonchalerar detta ämne, och att läsa ihop vitt skilda tolkningar av sinsemellan olika romaner är dessutom vanskligt.
 7. Särskilt i ett mål som handlar om ett allvarligt brott mot ett litet barn och som dessutom berört så många människor, säger hon.
 8. Vi kommer att avsätta mer resurser för att rapportera om den i vardagen och dessutom se över vår annonspolicy.
 9. En flicka i klassen berättade för sin pappa som i sin tur klagade till rektorn och dessutom tog det till sociala medier.
 10. Hon misstänktes dessutom ha plagierat två av sina Aftonbladet–kolumner.
 11. Ungern använder sig dessutom av samma retorik kring kulturpolitiken som du gör.
 12. Nu uppger fyra av de berörda kommunerna för tidningen att man dessutom planerar riva eller redan har rivit flera tomma lägenheter för att undkomma fenomenet.
 13. Folkhälsomyndigheten finns på sociala medier, som Facebook, Twitter, Instagram Stories och Linkedin, dessutom på Youtube, berättar hon.
 14. – Alltså det där med att man blir förälskad i en pianist, och dessutom en bra sådan, var en jackpot.
 15. – Moderaterna och Socialdemokraterna hade bara tänkt köra, och bygga Sveriges absolut dyraste P–platser och dessutom subventionera dem med 700 000 per P–plats till de som skulle köpa bostadsrätt för mellan fem och tio miljoner där.
 16. Nu meddelar Toyota att man dessutom tänker bygga ett bränslecellsfordon avsett för USA–marknaden.
 17. Testet, skriver tidskriften Science, är dessutom så enkelt att det skulle kunna användas på vanliga läkarmottagningar, skolor eller kontor.
 18. Om du dessutom var man och ogift ökade risken ytterligare.
 19. Ett av ganska många dessutom, som dimper ner som svar på en artikel jag skrivit om mitt liv efter skilsmässan där jag valt bort sex för att istället ägna mig åt att rensa garderober och vika plastpåsar.
 20. Radiobolaget Bauer Media, som tillhandahåller ”Mordpodden”, polisanmäldes dessutom för några veckor sedan för att ytterligare en av deras true crime–poddar, ”Svenska mordhistorier”, ska ha begått upphovsrättsbrott.

Synonymer, motsatsord (antonymer), betydelser m.m. till dessutom är bl.a. hämtade ifrån Folkets synonymlexikon Synlex, Folkets lexikon, Lexin - svenskt lexikon, Swesarus, Wiktionary och Institutet för språk och folkminnen. Datan har bearbetats efter att den hämtats. Användare har även bidragit med synonymer, motsatsord och betydelser. Exempel från tidningar har behandlats automatiskt och det kan därför förekomma enstaka fel.Mer information

Här nedan kan du hitta information om vad en synonym är samt hitta andra ord som kan vara av intresse.

Vad är en synonym och ett motsatsord?

En synonym är ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. T.ex. är därtill en synonym till dessutom. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.