Synonymer till diabetes mellitus

Diabetes mellitus kan beskrivas som ”(sjukdomar) sjukdom som oftast karaktäriseras av autoimmun förstörelse av betaceller och därmed otillräcklig insöndring av insulin, s.k. typ 1-diabetes, eller systemisk okänslighet för insulin och sekundär betacellsinsufficiens, s.k. typ 2-diabetes, i båda fallen obehandlad karaktäriserad av hyperglykemi, glukosuri, polyuri och polydipsi”.

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av diabetes mellitus samt se exempel på hur frasen används i det svenska språket.

Alla synonymer till diabetes mellitus

Det saknas synonymer. Föreslå nya synonymer till diabetes mellitus.

Vad är motsatsen till diabetes mellitus?

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till diabetes mellitus.

Vad betyder diabetes mellitus?

  1. (sjukdomar) sjukdom som oftast karaktäriseras av autoimmun förstörelse av betaceller och därmed otillräcklig insöndring av insulin, s.k. typ 1-diabetes, eller systemisk okänslighet för insulin och sekundär betacellsinsufficiens, s.k. typ 2-diabetes, i båda fallen obehandlad karaktäriserad av hyperglykemi, glukosuri, polyuri och polydipsi

Hur böjs diabetes mellitus?

  1. diabetes mellitus

Hur kan frasen diabetes mellitus användas?

Det saknas exempel på hur diabetes mellitus kan användas.Vad är en synonym och ett motsatsord?

Ordet synonym kommer från de grekiska orden 'syn' (samman) och 'onoma' (namn). En synonym är alltså ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.

Du kanske också är intresserad av dessa ord?