Synonymer till diapaus

Diapaus kan beskrivas som ”ett tillfälligt avbrott i tillväxten och utvecklingen av en organism till följd av ogynnsamma miljöförhållanden; särskilt hos insekter samt embryon av flertalet av de äggläggande fiskarterna i ordningen Cyprinodontiformes (embryon av vissa av de äggläggande och samtliga av de levandefödande arterna i ordningen genomgår ingen diapaus); förekommer också hos vissa växter”.

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av diapaus samt se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Alla synonymer till diapaus

Det saknas synonymer. Föreslå nya synonymer till diapaus.

Vad är motsatsen till diapaus?

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till diapaus.

Vad betyder diapaus?

  1. ett tillfälligt avbrott i tillväxten och utvecklingen av en organism till följd av ogynnsamma miljöförhållanden; särskilt hos insekter samt embryon av flertalet av de äggläggande fiskarterna i ordningen Cyprinodontiformes (embryon av vissa av de äggläggande och samtliga av de levandefödande arterna i ordningen genomgår ingen diapaus); förekommer också hos vissa växter

Hur kan ordet diapaus användas?

Det saknas exempel på hur diapaus kan användas.

Innehåll på sidan

Hjälp till att lära upp ordgurun

Är "ortsnamn" ett svar på korsordsfrågan "toponym"?

Vad är en synonym och ett motsatsord?

Ordet synonym kommer från de grekiska orden 'syn' (samman) och 'onoma' (namn). En synonym är alltså ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.

Du kanske också är intresserad av dessa ord?

Bild till ordet diapaus

Använd gärna bilden nedan om du vill länka till denna sida om ordet diapaus.

Bild med texten diapaus