Synonymer till digital

Digital kan bland annat beskrivas som ”som anger värden med hjälp av siffror”. Ordet är motsatsen till analog.

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av digital samt se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Alla synonymer till digital

Det saknas synonymer. Föreslå nya synonymer till digital.

Vad är motsatsen till digital?

Motstatsord kallas även för antonymer och är ord med just motsatta betydelser.

 1. analog

Vad betyder digital?

 1. som anger värden med hjälp av siffror
 2. anger värden med siffror
 3. (teknik) som bygger på information som anges med diskreta värden, vanligen endast två stycken, vilket bland annat gör att kopiering ger upphov till identiska kopior; som rör datorer

Hur kan ordet digital användas?

Följande exempelmeningar visar hur digital kan användas.

 1. digitala och analoga ur

Hur används ordet digital i svenska tidningar?

Exemplen nedan är hämtade från svenska tidningar för att illustrera hur ordet digital används i vanlig text.

 1. UC, Sveriges största leverantör av digitala företags– och konsumentinformationstjänster, fackförbundet Byggnads och det kommunala bostadsbolaget Huge Bostäder i Huddinge är några av Softronics kunder som drabbats.
 2. Varje dag fram till jul ses ljuset brinna ned på digitala skärmar.
 3. Teknikjätten söker också efter ingenjörer som ska arbeta med nya digitala verktyg och ramverk för ”delade upplevelser i en tredimensionell mixed reality–värld”.
 4. – Vidare kan båda företagen fortsätta att bygga sin verksamhet på de nuvarande megatrenderna inom datatillväxt, övergången till molnet och vikten av digital tillit, och hjälpa våra kunder att vinna i den datadrivna framtiden.
 5. Genom det systematiska angreppssättet kan vi även använda våra digitala plattformar för att modernisera våra komplexa legacysystem och integrera de nya och det befintliga.
 6. Mötet öppnades digitalt i oktober 2021.
 7. Enligt Socialstyrelsen kan ökningen ha flera förklaringar, däribland att barnkonventionen blev lag 2020 och att digitala e–tjänster gjort det lättare att anmäla.
 8. Att försöka att inte lämna spår, radera alla digitala konversationer varje dag.
 9. – Nätverket är en digital grundkomponent.
 10. Think Agency är en digital contentbyrå med fokus på skalbara videolösningar.
 11. Kampanjen ”Vi behöver bli fler som lyssnar” går upp under vecka 45 och kommer främst att synas i digitala mediekanaler.
 12. Fria ordets dag är en kostnadsfri digital lektion för sjätteklassare om yttrandefrihet, källkritik och sociala medier.
 13. Vilket inte är så konstigt då försäljning via digitala kanaler direkt till kund inte existerade för 30 år sedan.
 14. I andra avsnittet kikar vi in hos Pinar Bakirdan (Petite Foods), digital matkreatör, i Farsta som lagar mat med sin mamma Soreya.
 15. På social media week offentliggjorde Polestars globala marknadschef Åsa Borg deras nya satsning, en intern byrå som ska fokusera på kampanjutveckling, dataledd marknadsföring och utnyttjande av digital expertis.
 16. På CIO Awards den 12 december utser vi Årets CIO, Årets digitala projekt, Årets hållbara projekt och Årets digitala inspiratör.
 17. – Till exempel kommer de att använda digital teknik för att hjälpa andra avdelningar att realisera operativ effektivitet, kostnadsbesparingar och rulla ut digital teknik för att transformera sina företags värdeerbjudande, intäkter och kundinteraktioner.
 18. När lösningen väl finns på plats gäller det även att se till att världens länder går med på ett avtal om att inte attackera system som har det digitala emblemet, något som är lättare sagt än gjort.
 19. Att världen kommer bli mer digital gäller de flesta branscher.
 20. – Det är de stora delarna i vårt uppdrag framåt, när vi fortsätter att arbeta med mobilitet och digitala upplevelser, säger Maria Fuxborg.

Vad är en synonym och ett motsatsord?

Ordet synonym kommer från de grekiska orden 'syn' (samman) och 'onoma' (namn). En synonym är alltså ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser. T.ex. är analog motsatsen till digital.

Du kanske också är intresserad av dessa ord?

Ord som slutar på digital

Bild till ordet digital

Använd gärna bilden nedan om du vill länka till denna sida om ordet digital.

Bild med texten digital