digital valuta

Ordet finns med på Språkrådets nyordslista 2014 och förklaras då så här:
valuta som skapas och lagras elektroniskt

Synonymer till digital valuta

e-valuta, kryptovaluta, virtuell valuta

Motsatsord till digital valuta

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till digital valuta.

Vad betyder digital valuta?

  1. valuta som skapas och lagras elektroniskt

Exempel på hur digital valuta används i svenska tidningar

  1. Hackarna använder sig av ett populärt pluginprogram till datorer kallat Browsealoud som gör att besökare på hemsidorna omedvetet hjälper till att bryta en digital valuta som liknar Bitcoin vid namn Monero.
  2. Vad är en blockkedja?Blockkedjan är en lista, indelad i block, över transaktioner som är gjorda med en digital valuta som exempelvis bitcoin.
  3. Blockkedjan är en lista, indelad i block, över transaktioner som är gjorda med en digital valuta som exempelvis bitcoin.
  4. Vad är en blockkedja?Blockkedjan är en lista, indelad i block, över transaktioner som är gjorda med en digital valuta som exempelvis bitcoin.
  5. Riksbankschef Stefan Ingves kallar bitcoin för ett spekulationsobjekt, samtidigt som Riksbanken undersöker möjligheten att ge ut en egen digital valuta kallad e–krona.
  6. Bitcoin är en digital valuta — även kallat kryptovaluta — som kan användas för att flytta pengar över världen snabbt och relativt anonymt, utan att banker eller myndigheter behöver vara inblandade.
  7. Ryssland är på väg att skapa en ”kryptorubel”, en digital valuta tänkt att möjliggöra för landet att komma runt västvärldens sanktioner.
  8. Bitcoin är en digital valuta â även kallad kryptovaluta â som kan användas för att flytta pengar över världen snabbt och relativt anonymt, utan att banker eller myndigheter behöver vara inblandade.
  9. Bitcoin är en digital valuta – även kallat kryptovaluta – som kan användas för att flytta pengar över världen snabbt och relativt anonymt, utan att banker eller myndigheter behöver vara inblandade.
Källor


Föreslå nya synonymer

Hjälp till att bygga upp ordguruns ordförråd.
Föreslå nya synonymer, motsatsord och definitioner av digital valuta

Rapportera fel

Är det något som inte stämmer på den här sidan?
Rapportera fel

Vad är en synonym och ett motsatsord?

En synonym är ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. T.ex. är virtuell valuta en synonym till digital valuta. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.