Synonymer till digital valuta

Vi känner till 3 synonymer till digital valuta. Frasen digital valuta är en synonym till virtuell valuta och kryptovaluta

Frasen digital valuta finns med på Språkrådets nyordslista 2014 och förklaras då så här: ”valuta som skapas och lagras elektroniskt”.

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av digital valuta samt se exempel på hur frasen används i det svenska språket.

Alla synonymer till digital valuta

 1. e-valuta
 2. kryptovaluta
 3. virtuell valuta

Vad är motsatsen till digital valuta?

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till digital valuta.

Vad betyder digital valuta?

 1. valuta som skapas och lagras elektroniskt

Hur kan frasen digital valuta användas?

Det saknas exempel på hur digital valuta kan användas.

Hur används frasen digital valuta i svenska tidningar?

Exemplen nedan är hämtade från svenska tidningar för att illustrera hur frasen digital valuta används i vanlig text.

 1. Hackarna använder sig av ett populärt pluginprogram till datorer kallat Browsealoud som gör att besökare på hemsidorna omedvetet hjälper till att bryta en digital valuta som liknar Bitcoin vid namn Monero.
 2. Vad är en blockkedja?Blockkedjan är en lista, indelad i block, över transaktioner som är gjorda med en digital valuta som exempelvis bitcoin.
 3. Blockkedjan är en lista, indelad i block, över transaktioner som är gjorda med en digital valuta som exempelvis bitcoin.
 4. Vad är en blockkedja?Blockkedjan är en lista, indelad i block, över transaktioner som är gjorda med en digital valuta som exempelvis bitcoin.
 5. Riksbankschef Stefan Ingves kallar bitcoin för ett spekulationsobjekt, samtidigt som Riksbanken undersöker möjligheten att ge ut en egen digital valuta kallad e–krona.
 6. Bitcoin är en digital valuta — även kallat kryptovaluta — som kan användas för att flytta pengar över världen snabbt och relativt anonymt, utan att banker eller myndigheter behöver vara inblandade.
 7. Ryssland är på väg att skapa en ”kryptorubel”, en digital valuta tänkt att möjliggöra för landet att komma runt västvärldens sanktioner.
 8. Bitcoin är en digital valuta â även kallad kryptovaluta â som kan användas för att flytta pengar över världen snabbt och relativt anonymt, utan att banker eller myndigheter behöver vara inblandade.
 9. Bitcoin är en digital valuta – även kallat kryptovaluta – som kan användas för att flytta pengar över världen snabbt och relativt anonymt, utan att banker eller myndigheter behöver vara inblandade.

Vad är en synonym och ett motsatsord?

Ordet synonym kommer från de grekiska orden 'syn' (samman) och 'onoma' (namn). En synonym är alltså ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. T.ex. är virtuell valuta en synonym till digital valuta. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.

Du kanske också är intresserad av dessa ord?

Bild till frasen digital valuta

Använd gärna bilden nedan om du vill länka till denna sida om frasen digital valuta.

Bild med texten digital valuta