Synonymer till digitalisera

Digitalisera kan beskrivas som ”göra digital”.

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av digitalisera samt se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Alla synonymer till digitalisera

Det saknas synonymer. Föreslå nya synonymer till digitalisera.

Vad är motsatsen till digitalisera?

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till digitalisera.

Vad betyder digitalisera?

 1. göra digital

Hur kan ordet digitalisera användas?

Det saknas exempel på hur digitalisera kan användas.

Hur används ordet digitalisera i svenska tidningar?

Exemplen nedan är hämtade från svenska tidningar för att illustrera hur ordet digitalisera används i vanlig text.

 1. Lindex har också bytt ut sitt PLM–system som hanterar produkternas livscykel och arbetar med att digitalisera sin leveranskedja.

  computersweden.idg.se | 12 sep. 2023

 2. Vårdcentralen kunde vidare inte använda sina kylskåp för förvaring av känsliga vaccin och läkemedel, inte heller sina labb och medicinsk utrustning, och de miste tillgången till patienternas digitaliserade journaler.

  www.etc.se | 30 aug. 2023

 3. Ett mål med det pågående förändringsarbetet, SAS Forward, är att utmana konkurrenterna, ligga steget före och bli ett helt digitaliserat flygbolag.

  computersweden.idg.se | 27 aug. 2023

 4. Ibland hävdas det också att vi måste digitalisera för att svenska barn inte ska halka efter i vad som kan liknas vid en digital kapplöpning mellan länder och innovationstakt.

  www.svd.se | 30 juli 2023

 5. Offentlig sektor har möjligheten att dela data och vara totalt öppna mot varandra och det innebär att det kan gå mycket snabbare och mer smärtfritt att digitalisera där än i privat sektor.

  computersweden.idg.se | 13 maj 2023

 6. Problemen med mjukvaran visar vilka svårigheter flera biltillverkare har när fordonen snabbt ska digitaliseras.

  www.svd.se | 12 maj 2023

 7. En ganska märklig tanke i dagens digitaliserade samhälle.

  www.svd.se | 30 apr. 2023

 8. Att digitalisera momsredovisningen beskrivs som en modernisering som ska förenkla administrationen men kanske framför allt motverka momsbedrägerier.

  computersweden.idg.se | 27 apr. 2023

 9. Sedan måste vi också titta på de tekniska förutsättningarna och se till att det verkligen är en process som är helt digitaliserad.

  computersweden.idg.se | 21 apr. 2023

 10. Och en orsak till det är att processerna inte är så enkla att digitalisera och att det är en bransch med många olika aktörer, enligt Klas Antoni.

  cio.idg.se | 16 apr. 2023

 11. Vi är med i och driver konverteringen genom att bland annat digitalisera vår supply–chain samt säkra data och mätpunkterna för våra produkters klimatavtryck.

  cio.idg.se | 25 jan. 2023

 12. – Men när det gäller dagstidningar så har vi digitaliserat hela vägen från de första som gavs ut på 1600–talet och framåt.

  computersweden.idg.se | 8 dec. 2022

 13. Men i stället för att ta itu med det jätteprojektet beslutade sig Ingo Paas för att digitalisera bolaget genom en helt ny plattformsstrategi i molnet som snabbt gav resultat.

  cio.idg.se | 2 dec. 2022

 14. Hans fokus före kriget var jätteprojektet ”Staten i en smartphone”, där målet var att digitalisera myndigheternas tjänster för medborgare via en gemensam portal – att ersätta byråkrati med en app.

  www.nyteknik.se | 4 nov. 2022

 15. Den digitaliserade leveransprocessen ska också ge en bättre överblick och gör att en hel del manuell administration kan automatiseras.

  computersweden.idg.se | 2 nov. 2022

 16. Bolaget har hittat sin nisch i att automatisera och digitalisera byggarbetsplatser och har i dag Sveriges tre största byggbolag på kundlistan – NCC, Peab och Skanska.

  www.nyteknik.se | 28 okt. 2022

 17. – En digital euro skulle ge människor ytterligare valmöjligheter för hur de ska betala och göra det enklare att göra det i en allt mer digitaliserad ekonomi.

  computersweden.idg.se | 25 aug. 2022

 18. Ifjol landade omsättningen på 160 miljoner kronor, och bolagets konsulter jobbar med att hjälpa kunder digitaliseras, från strategi till implementation och realisering.

  computersweden.idg.se | 12 juni 2022

 19. Uppdraget, som ska rapporteras till regeringen i januari 2023, ger en av förutsättningarna för att digitalisera Sverige och skapa bättre medborgartjänster.

  computersweden.idg.se | 5 apr. 2022

 20. Men precis som den tidens dissidenter hittade vägar runt censuren – med handskrivna nyhetsbrev och insmugglade radioapparater – kommer dagens digitaliserade medborgare att göra det med hjälp av vpn–klienter och andra tekniska lösningar.

  www.dn.se | 12 mars 2022

Innehåll på sidan

Vad är en synonym och ett motsatsord?

Ordet synonym kommer från de grekiska orden 'syn' (samman) och 'onoma' (namn). En synonym är alltså ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.

Du kanske också är intresserad av dessa ord?

Ord som börjar på digitalisera

Bild till ordet digitalisera

Använd gärna bilden nedan om du vill länka till denna sida om ordet digitalisera.

Bild med texten digitalisera