Synonymer till digitaliseringsminister

Digitaliseringsminister kan beskrivas som ”minister med ansvar för digitalisering”.

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av digitaliseringsminister samt se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Alla synonymer till digitaliseringsminister

Det saknas synonymer. Föreslå nya synonymer till digitaliseringsminister.

Vad är motsatsen till digitaliseringsminister?

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till digitaliseringsminister.

Vad betyder digitaliseringsminister?

 1. minister med ansvar för digitalisering

Hur kan ordet digitaliseringsminister användas?

Det saknas exempel på hur digitaliseringsminister kan användas.

Hur används ordet digitaliseringsminister i svenska tidningar?

Exemplen nedan är hämtade från svenska tidningar för att illustrera hur ordet digitaliseringsminister används i vanlig text.

 1. Näringsminister Ebba Busch, KD, och digitaliseringsminister Erik Slottner, KD, presenterade satsningen när de träffade företrädare för de största svenska teknikbolagen på plats hos telekomjätten Ericsson i fredags.
 2. Ukrainas digitaliseringsminister Mychailo Fedorov och Brad Smith, toppchef på Microsoft med titeln president, höll en gemensam pressträff på techkonferensen Web Summit i Lissabon, Portugal, på torsdagsförmiddagen.
 3. Starlink aktiverades i Ukraina i förra veckan sedan landets digitaliseringsminister Mychailo Fedorov vädjat till Musk om hjälp med internetuppkoppling.
 4. Kort därefter stod det klart att han tagit plats i Magdalena Anderssons regering, som energi–och digitaliseringsminister.
 5. Enligt energi– och digitaliseringsminister Anders Ygeman (S) har det gått olika snabbt att installera laddstationer i olika delar av Sverige.
 6. Och i eftermullret kom ett utspel från digitaliseringsminister Anders Ygeman som uppmanade parkeringsbranschen att lösa problemet.
 7. Enligt digitaliseringsminister Anders Ygeman innebär inte beslutat att auktionen måste pausas.
 8. I dag träffar man därför digitaliseringsminister Anders Ygeman (S) för att försöka slippa svartlistningen.
 9. Energi– och digitaliseringsminister Anders Ygeman (S) menar att det inte finns någonting att utreda, eftersom att propositionen – den som skulle ge elnätbolagen rätt att ta ut 28 miljarder av kunderna – ju drogs tillbaka.
 10. Storbritanniens digitaliseringsminister lägger till att det tidigare beslutet att öppna för Huawei "inte är skrivet i sten".
 11. Den franske digitaliseringsministern Cedric O (han heter faktiskt så) säger till Bloomberg att ”vi ber Apple att lyfta bort detta hinder så att vi kan utveckla en oberoende europeisk app som är bunden till vårt sjukvårdssystem”.
 12. Senare under onsdagen kom ett svar till Säpochefen Klas Friberg från energi– och digitaliseringsminister Anders Ygeman (S).
 13. TT har sökt energi– och digitaliseringsminister Anders Ygeman (S), som har ansvar för postlagstiftningen, för en kommentar.
 14. – Det finns många fördelar för staten att använda sig av olika typer av molnlösningar – det finns stora vinster att dra i samordning av statlig it–drift, sa digitaliseringsminister Anders Ygeman i september.
 15. Det ger också möjlighet att återkalla tillstånd från operatörerna, säger digitaliseringsminister Anders Ygeman.
 16. I intervjun med SVT vill digitaliseringsminister Anders Ygeman inte öppet peka ut något speciellt land eller någon viss leverantör.
 17. — Säkerheten i radiokommunikation och mobilnät blir allt viktigare, säger digitaliseringsminister Anders Ygeman som från regeringen lagt fram en lagändring för helt nya villkor för mobiloperatörerna.
 18. I somras lade regeringen och digitaliseringsminister Anders Ygeman (S) fram ett lagförslag som skulle stärka säkerheten inom 5g, de nya mobilnätverk som väntas byggas de kommande åren.
 19. Från norskt håll har man inte beslutat om någon bojkott och landets digitaliseringsminister Nikolai Astrup säger att de inte krävt någon förändring av Telia Norge.
 20. Sveriges bostads– och digitaliseringsminister Peter Eriksson (MP) anser att stora internetaktörer så som Facebook, Twitter och Google ska införa en identifieringsfunktion för sina användare.

Vad är en synonym och ett motsatsord?

Ordet synonym kommer från de grekiska orden 'syn' (samman) och 'onoma' (namn). En synonym är alltså ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.

Du kanske också är intresserad av dessa ord?

Bild till ordet digitaliseringsminister

Använd gärna bilden nedan om du vill länka till denna sida om ordet digitaliseringsminister.

Bild med texten digitaliseringsminister