dikta

Synonymer till dikta

dagdrömma, drömma, fantisera, författa, hitta på, skriva, täta

Motsatsord till dikta

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till dikta.

Vad betyder dikta?

 1. skriver vers; författar
 2. tätar springor e.d.
 3. (litteratur) skapa dikter, skriva poesi

Exempel på hur dikta används i svenska tidningar

 1. Inte bara för att visa att vi inte böjer oss för Kinas diktat, utan för att vi alltid ska stå upp för de fria ordet, sade Wallmark, som var kritisk till att Linde inte nämnde hans namn.
 2. Inte bara för att visa att vi inte böjer oss för Kinas diktat, utan för att vi alltid ska stå upp för de fria ordet, säger Wallmark.
 3. ” Det är som att den skulle vara diktad i dag med alla påhitt och fejkade nyheter som vi ser.
 4. På sin hemsida skriver till exempel Forum för levande historia att Sions Vises protokoll ”diktats ihop av tsarens hemliga polis”.
 5. Även socialdemokratiska kommunalråd ser hur deras jobb blir allt mer omöjliga på grund av strömmen av ogenomtänkta eller motsägelsefulla diktat från ovan.
 6. Tornet i floden Rhen fick sitt namn för att det var ett tulltorn, ”Mautturm”, men namnet förvanskades och en ryslig myt diktades upp.
 7. Vi har gått och stått i protester med både hjärtan och banderoller, vi har ropat ut slagord och ramsor om amnesti och alla människors lika rätt till liv tillsammans med våra nya vänner och familjemedlemmar, Sjungit, diktat, skrikit och debatterat.
 8. Samtidigt som hon diktade fram ett anarkistiskt fritt barn som använde sina guldpengar till bekymmerslöst leverne skapade Astrid Lindgren alltså åt sig själv en rigid arbetsdisciplin med samma rutiner år efter år.
 9. När jag insåg att Paolo hade diktat upp nästan varje detalj i det han berättat om sitt privatliv och vårt stundande bröllop, blev jag förkrossad.
 10. Hon har en röst som rymmer alla känslor värda att dikta om.
Källor


Föreslå nya synonymer

Hjälp till att bygga upp ordguruns ordförråd.
Föreslå nya synonymer, motsatsord och definitioner av dikta

Rapportera fel

Är det något som inte stämmer på den här sidan?
Rapportera fel

Vad är en synonym och ett motsatsord?

En synonym är ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. T.ex. är författa en synonym till dikta. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.