diktande

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av diktande och se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Synonymer till diktande

Det saknas synonymer. Föreslå nya synonymer till diktande.

Motsatsord till diktande

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till diktande.

Vad betyder diktande?

Det saknas betydelser. Föreslå nya betydelser av diktande.

Böjningar av diktande

  1. diktande

Exempel på hur ordet diktande kan användas

Det saknas exempel.

Exempel på hur ordet diktande används i svenska tidningar

  1. Vem var denna diktande affärsman som sålde billiga bilar i Kina? Att han dessutom lade ut texten om hur bolaget skulle tillverka lyxbilar till kineser och kritiserade den skandinaviska designen, gjorde inte stämningen bättre.
  2. Under fyrtio utvecklade denna diktande frälsningssoldat ett högst originellt författarskap där hon skrev om ångest, alkoholproblem, ensamhet och tvivlet och tron på Gud.

Synonymer, motsatsord (antonymer), betydelser m.m. till diktande är bl.a. hämtade ifrån Folkets synonymlexikon Synlex, Folkets lexikon, Lexin - svenskt lexikon, Swesarus, Wiktionary och Institutet för språk och folkminnen. Datan har bearbetats efter att den hämtats. Användare har även bidragit med synonymer, motsatsord och betydelser. Exempel från tidningar har behandlats automatiskt och det kan därför förekomma enstaka fel.Mer information

Här nedan kan du hitta information om vad en synonym är samt hitta andra ord som kan vara av intresse.

Vad är en synonym och ett motsatsord?

En synonym är ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.