Synonymer till distansutbildning

Distansutbildning kan beskrivas som ”utbildning där studerande och lärare befinner sig på olika platser och har kontakt med varandra t.ex. via dator”.

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av distansutbildning samt se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Alla synonymer till distansutbildning

Det saknas synonymer. Föreslå nya synonymer till distansutbildning.

Vad är motsatsen till distansutbildning?

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till distansutbildning.

Vad betyder distansutbildning?

 1. utbildning där studerande och lärare befinner sig på olika platser och har kontakt med varandra t.ex. via dator

Hur böjs distansutbildning?

 1. distansutbildning
 2. distansutbildningar
 3. distansutbildningarna
 4. distansutbildningarnas
 5. distansutbildningars
 6. distansutbildningen
 7. distansutbildningens
 8. distansutbildnings

Hur kan ordet distansutbildning användas?

Det saknas exempel på hur distansutbildning kan användas.

Hur används ordet distansutbildning i svenska tidningar?

Exemplen nedan är hämtade från svenska tidningar för att illustrera hur ordet distansutbildning används i vanlig text.

 1. Anshul Gupta, analytiker på Gartner, förklarar ökningarna under kvartalet med att konsumenterna är mer optimistiska, att distansarbetet och distansutbildningarna håller i sig samt att det finns ett uppdämt behov efter det svaga 2020.
 2. Jerlov har gått en distansutbildning i AI vid Oxforduniversitetet och skriver sådant som att AI–professorer räknar i genomsnitt med att år 2046 inträder fasen med super–AI, ett AI som är medveten om sin egen existens.
 3. Från norr till söder och från öster till väster så var det verkligen samstämmigt att det finns elevgrupper som hade mycket stora problem med distansutbildningen, säger Ekström.
 4. UR hade med Hermods inlett distansutbildning med radio– och tv–program, trycksaker, insändningsuppgifter och studiecirklar.
 5. Deltidspoliser, distansutbildning och mer lokalt inflytande vid rekryteringar till yrket är några av de åtgärder som ska lösa polisbristen i norr.
 6. Moderaterna föreslår att alla lärosäten som idag erbjuder lärarutbildningar i högre grad ska erbjuda distansutbildningar i att bli handledare till studenter som gör sin praktik.
 7. Linda Olsson berättar att hon var anmäld till en distansutbildning till sjukgymnast när hon fick rollen i Mary Poppins 2008.


Vad är en synonym och ett motsatsord?

Ordet synonym kommer från de grekiska orden 'syn' (samman) och 'onoma' (namn). En synonym är alltså ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.

Du kanske också är intresserad av dessa ord?