distribution

Vi hittade 5 synonymer till distribution. Ordet distribution är en synonym till fördelning och spridning och kan bland annat beskrivas som ”utdelning, spridning”.

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av distribution samt se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Vilka synonymer finns till distribution?

 1. divergens
 2. fördelning
 3. spridning
 4. utbredd
 5. utdelning

Vad är motsatsen till distribution?

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till distribution.

Vad betyder distribution?

 1. utdelning, spridning
 2. spridning eller fördelning över ett område

Hur böjs ordet distribution?

 1. distribution
 2. distributionen
 3. distributionens
 4. distributioner
 5. distributionerna
 6. distributioners
 7. distributions

Hur kan ordet ordet distribution användas?

Det saknas exempel.

Hur används ordet ordet distribution i svenska tidningar?

 1. En skarp uppgång i brott väntas följa på den globala distributionen av vaccin mot covid–19, spår den internationella polisorganisationen Interpols ledare Juergen Stock.
 2. En rullande distribution innebär att stora uppdateringar kan släppas snabbt men också att stora buggar kan uppstå snabbt.
 3. Det krävs stor flexibilitet för att kunna hantera flera olika vacciner som kräver skilda typer av distribution.
 4. Kanske distributionen försvinner helt in i de stora monopolens egen fålla.
 5. Och fungerar inte distributionen så kan vi ha en massa mat som går till spillo, så det är oerhört viktiga delar i livsmedelskedjan, säger Charlotte Eklund–Jonsson, Forsknings– och affärsledare på RISE avdelning för jordbruk och livsmedel.
 6. – Men många som använder devops missar att ta hänsyn till kultur– och organisationsfrågor utan fokuserar helt på möjligheten att automatisera för kontinuerlig integration, testning och distribution.
 7. Leverans och distribution av dricksvatten identifieras som en samhällsviktig verksamhet med rapporteringsskyldighet, vilket innebär en skyldighet att jobba aktivt och regelbundet med dessa frågor.
 8. Detta sedan tyska Stihl beslutat att dra tillbaka distributionen av kalendrar med lättklädda kvinnor.
 9. – 2020–kalendern blir den sista, den producerades för ett år sedan och är tyvärr redan ute i distribution, säger han.
 10. Red Hat med flera distributioner brukar dröja längre.
 11. Minskar prenumerationer på tidningar så ökar kostnaderna för distribution till den lilla skara som ska få den.
 12. En av de större distributörerna som vi talat med i uppdraget uppger att de ”transporterar minst 30 procent luft” i sin distribution av e–handlade produkter.
 13. Den nya rapporten som presenterades på tisdagen behandlar trender längs leveranskedjan – från framställning och handel till distribution och försäljning.
 14. Sedan tidigare påverkas distributionen av post från Sverige.
 15. Det svenska kontoret ligger i Täby utanför Stockholm och här finns hela värdekedjan – från utveckling till tillverkning och distribution.
 16. För att verkligen kvalificera som blockkedja gäller det nämligen att några grundkomponenter finns på plats – distribution, kryptering och oföränderlighet den ska vara decentraliserad och det ska finnas någon form av tokens, värdebärare, inblandat.
 17. – PTS fick upp intresset för säker distribution av tid och frekvens, och ett antal utredningar påpekade att Sverige dels skulle (fortsätta) vara oberoende gällande tidsskala, dels skulle vi distribuera denna tid och frekvens på ett säkert sätt.
 18. I syfte undvika att upphandlingar som i detta fall blir generiska och där lägsta pris får styra, behöver upphandlande enheter säkra att rätt kompetens med avseende på försörjning, distribution, lagerhantering och ekonomi finns med i arbetet från början.
 19. Parallellt kommer även SJ och Coop hjälpa till med distributionen av kampanjen.
 20. På GP har det inneburit att vi bland annat förändrat vår distribution, för när allt fler väljer en digital prenumeration istället för en pappersprenumeration blir varje exemplar av papperstidningen dyrare att dela ut.


Mer information om distribution och synonymer

Här nedan kan du hitta information om vad en synonym är samt hitta andra ord som kan vara av intresse.

Vad är en synonym och ett motsatsord?

En synonym är ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. T.ex. är fördelning en synonym till distribution. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.