Synonymer till dito

Vi känner till 3 synonymer till dito. Ordet dito är en synonym till samma och likadan och kan beskrivas som ”(ngt) som är samma eller likadant”.

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av dito samt se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Alla synonymer till dito

Följande ord betyder ungefär det samma som ordet dito och kan ofta användas istället.

 1. detsamma
 2. likadan
 3. samma

Vilka ord betyder nästan samma sak som dito?

Detta är några av synonymerna till synonymerna ovan, alltså andrahands-synonymer till dito. Kanske kan dessa hjälpa dig att hitta det du söker?

 1. synonym

Vad är motsatsen till dito?

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till dito.

Vad betyder dito?

 1. (ngt) som är samma eller likadant

Hur kan ordet dito användas?

Följande exempelmeningar visar hur dito kan användas.

 1. ett långsmalt rum med dito fönster

Hur används ordet dito i svenska tidningar?

Exemplen nedan är hämtade från svenska tidningar för att illustrera hur ordet dito används i vanlig text.

 1. James Webb–teleskopet, eller JWST, är ett samarbetsprojekt mellan den amerikanska rymdstyrelsen Nasa, den dito europeiska ESA och Canadian Space Agency.
 2. Endast Mike Trouts kontrakt, värt 426,5 miljoner dollar med Los Angeles Angels, och Mookie Betts dito, värt 365 miljoner dollar med Los Angeles Dodgers, är större.
 3. Dessa trojaner, i sin tur, distribueras typiskt genom riktade nätfiskeattacker per e–post med skadliga länkar eller dito bifogade Word–dokument.
 4. Leverantörer av SAN–system erbjuder instegs– och mellanstora SAN–växlar för rackmontering, såväl som så kallade SAN–directors för större företag som kräver större lagringskapacitet och dito prestanda.
 5. Problemet var bara att det förstås inte var en oavsiktlig fläck – utan snarast en högst avsiktlig dito.
 6. Centerpartiets dito Martin Ådahl betonar att frågan om amorteringskraven ägs av Finansinspektionen och att det är de som ansvarar för om de ska ”trycka på knappen” eller inte.
 7. Uppgifterna kommer samma dag som Finlands statsminister Sanna Marin är i Stockholm och träffar Sveriges dito Magdalena Andersson (S).
 8. Blir det Italiens lagkapten Giorgio Chiellini eller Englands dito Harry Kane som blir först att lyfta EM–pokalen?.
 9. Den svenska leverantören av betalningslösningar, Nets, har med sin senaste produkt tagit fasta på det faktum att betydligt fler människor innehar moderna fysiska identitetshandlingar än digitala dito.
 10. Men visar också visuell dito, det vill säga rörlig grafisk form.
 11. Vad det nu är för en chef i en bransch som kräver ständig uppdatering även på kvällstid, både vad gäller de egna medarbetarnas gestaltningar på scenen, och konkurrenternas dito.
 12. Men då teknik blir en allt större del i alla aspekter av allas liv vågar vi även påstå att det är fler än vi på M3 som skulle föredra en teknikintresserad tomte framför en lådbyggande dito.
 13. Toleransen verkar vara högre för europeiska invandrare än för utomeuropeiska dito och nivåerna skiljer sig lite åt mellan olika studier, men vid en viss punkt inleds en ”white flight” som är mycket svår att bryta.
 14. Något mörkare än sin tecknade dito, men samtidigt glädjefylld och fantasieggande.
 15. Expressens dito blir ”upprymd av gladporriga obsceniteter”.
 16. Något mörkare än sitt tecknade dito, men samtidigt glädjefylld och fantasieggad.
 17. Som en grå, aningen smutsig vattenansamling på asfalten eller en lerig dito med inslag av brun ockra i ett skogsbryn.
 18. På så vis uppnådde forskarna en praktisk energitäthet på 225 wattimmar per liter och en teoretisk dito på över 1 000 wattimmar per liter.
 19. Vann den interna poängligan hos HV 71 likväl som backarnas dito.
 20. Förre Liverpoolkaptenen Steven Gerrard vägrade under hela sin långa karriär att byta sin matchtröja mot en svettig dito buren av en spelare i United och det långlivade agg som råder mellan klubbarna kryddas med en rad dräpande citat.

Vad är en synonym och ett motsatsord?

Ordet synonym kommer från de grekiska orden 'syn' (samman) och 'onoma' (namn). En synonym är alltså ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. T.ex. är samma en synonym till dito. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.

Du kanske också är intresserad av dessa ord?

Bild till ordet dito

Använd gärna bilden nedan om du vill länka till denna sida om ordet dito.

Bild med texten dito